Stiri

Wal-Mart retrage bijuteriile Miley Cyrus

Dupa ce testele comandate de The Associated Press au demonstrat ca bratarile si colierele branduite Miley Cyrus contin cadmiu, un metal toxic, in concentratii mari, Wal-Mart a decis sa retraga produsele din magazine atata timp cat va efectua propriile teste. Bijuteriile au fost create de designerul Max Azria pentru vedeta „Hannah Montana” alias Miley Cyrus, fabricate in China si sunt distribuite exclusiv in Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, la preturi de maxim 6$.

Compania a aflat de problema inca din februarie, dar a continuat comercializarea produselor pe motiv ca ar fi dificila testarea lor de vreme ce acestea se afla deja pe rafturi. Nu se stie cu exactitate cate astfel de bijuterii s-au vandut incepand din decembrie, cand au aparut in magazine. Ingrijorator este insa faptul ca expunerea pe termen lung la cadmiu afecteaza functiile renale si scade rezistenta oaselor, are potential cancerigen si poate, asemenea plumbului, sa impiedice dezvoltarea normala a creierului la tineri. Nu exista dovezi ca simpla purtare a accesoriilor din cadmiu poate avea asemenea efecte, insa temerile persista, dat fiind obiceiul copiilor de a introduce in gura diverse obiecte.

In absenta unor reglementari precise referitoare la nivelul maxim admis de cadmiu in SUA, Wal-Mart a adoptat standardul UE pentru siguranta jucariilor, aplicandu-l la bijuteriile destinate copiilor si alte produse. Astfel, compania a impus furnizorilor sa efectueze teste de siguranta pentru toate produsele fabricate dupa 9 aprilie 2010. Totodata, retailerul a verificat si produsele fabricate inainte de aceasta data, retragandu-le pe cele neconforme standardului de siguranta adoptat. De asemenea, Wal-Mart a precizat ca, desi bijuteriile Miley Cyrus & Max Azria nu sunt destinate copiilor, pentru a se asigura ca nu prezinta niciun fel de pericol, le retrage pe toate de pe rafturi pana la finalizarea propriilor teste de siguranta.

Link

To Top