Stiri

Xiaomi depășește Apple

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi a reușit să depășească Apple și să se plaseze, în premieră, pe locul al doilea pe piața globală de telefoane inteligente. Canalys, cea mai mare companie de cercetare de piață din lume, a lansat raportul pieței globale de telefoane inteligente pe trimestrul al doilea, în care Xiaomi s-a clasat pe locul secund, cu o cotă de 17% și o creștere anuală de 83%, depășind Apple.

Canalys a notat că Xiaomi își transformă modelul de afacere și trece din etapa de challenger într-una de maturitate, în care prioritățile sunt legate de consolidarea relațiilor cu partenerii de afaceri și un management mai atent pe piața liberă. Canalys consideră că noul scop al companiei Xiaomi este să depășească Samsung și să devină lider la vânzări în întreaga lume.

În trimestrul 4 din 2020, livrările globale ale Xiaomi au ajuns la 43.4 milioane de unități cu o creștere anuală de 31.5%, depășind Apple pentru prima oară și revenind pe locul al treilea. În T1 2021, Apple a ajuns numărul 2 cu o cotă de piață globală a smartphone-urilor de 15%, urmată la mică distanță de Xiaomi, cu o cotă de piață de 14%. Livrările globale Xiaomi au fost la acea vreme în număr de 49.4 milioane de unități, cu o creștere anuală de 69.1%.

Extinderea globală Xiaomi, precum și transformarea noilor canale de vânzare au reprezentat un impuls important în ascensiunea companiei pe al doilea loc din lume în topul producătorilor de telefoane inteligente. Potrivit ultimelor date globale oferite de Canalys, Xiaomi se extinde rapid pe piețele din lume, ajungând la o creștere anuală de peste 300% în America Latină, o creștere anuală de peste 150% în Africa și o creștere anuală de peste 50% în vestul Europei. Potrivit rezultatelor anunțate de Xiaomi în T1 din 2021, telefoanele Xiaomi au intrat în peste 100 de piețe din întreaga lume, compania s-a clasat pe locul 1 la nivel de cotă de piață a smartphone-urilor în 12 piețe și pe locul 2 în Europa. De asemenea, este numărul 1 din India de ani de zile.

To Top