Stiri

Z Spot Media a participat la Congresul Anual al i2S

In perioada 24-27 aprilie 2017 a avut loc la Bordeaux, Franta, cea de-a cincea editie a Congresului Anual al i2S, lider in productia de scanere de carte si solutii de digitizare documente legate. In cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai importante noutati, tehnologii si produse din domeniul digitizarii de carte si editarii continutului digital.

In cadrul acestei editii a congresului s-a pus accent pe interesul acordat dezvoltarii standardului international ISO19264-1, ce priveste masurarea calitatii imaginii sistemelor de digitizare. Acest standard international a fost implementat cu ajutorul a doua norme utilizate pe scara larga: Metamorfoze si FADGI.

Standardul Metamorfoze se imparte pe trei nivele de calitate, in functie de tipul de document digitizat, si anume: Metamorfoze (opere de arta – fotografii si tablouri), Metamorfoze Light (carti, manuscrise) si Metamorfoze Extra Light (ziare).

Standardul FADGI presupune si el schimbarea specificatiilor in functie de tipul de document. Fata de versiunea anterioara ce ajuta la digitizarea cartilor, clasoarelor, hartilor sau fotografiilor, standardul suporta acum si alte tipuri de documente, asa cum sunt tablourile, microfilmele sau radiografiile.

Cele doua standarde internationale au fost implementate in cadrul noii generatii de scannere SupraScan, numite QUARTZ. Acestea prezinta un sistem de iluminare inovator bazat pe lumina LED, pentru obtinerea unor scanari de calitate exceptionala. De asemenea, sistemul ofera numeroase functionalitati inovatoare, asa cum este cea de evidentiere a suprafetelor in relief. Aceasta functie este posibila datorita camerei perpendiculare combinate cu iluminarea laterala.

Echipamentele dotate cu tehnologia QUARTZ, si anume modelele de scannere SupraScan A1 QUARTZ si SupraScan A0 QUARTZ sunt distribuite in Romania de catre Z Spot Media. Pentru a consulta gama completa de produse din portofoliu, dar si pentru a urmari noutatile aparute in domeniu, va invitam sa vizitati site-ul www.zspotmedia.ro, categoria Echipamente digitizare, sectiunea Scanere de carte manuale, cat si showroom-ul din Bucuresti al firmei.
zspot

To Top