Stiri

Zitec susține spitalele prin sesiuni de donare de sânge la birou

AOC I2481FXH
AOC I2481FXH

Aproape 100 de persoane s-au alăturat vineri, 3 iunie, campaniei de donare de sânge #cei1024 inițiată de Zitec în colaborare cu Centrul de Transfuzie București. Campania #cei1024, lansată la începutul acestui an, își propune să adune 1024 de donatori, angajați ai companiilor din capitală, care să ajute la asigurarea necesarului de sânge în spitale.

“În ultimii doi ani, membrii echipei Zitec au donat aproape 70.65l de sânge în 6 sesiuni de donare organizate la birou, cu ajutorul echipei mobile de la Centrul de Transfuzie Bucureşti. Ne-am dorit să motivam şi alte firme să organizeze evenimente similare, de aceea am lansat, la începutul acestui an, campaniea #cei1024. Am ales această denumire pornind de la ideea celor 1024 de unități care formează un întreg în mediul IT – 1024B=1 KB, 1024 MB=1 GB. Așa vrem și noi să ne unim forțele pentru o cauză comună, salvarea unor vieți”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și fondator al Zitec.

Până în acest moment, în cadrul campaniei, a avut loc o sesiune de donare de sânge la sediul Zitec în luna Februarie, cea de-a doua având loc vineri, 3 iunie. Campania #cei1024 își propune să strângă companii din București care să se implice în acest demers, Zitec promovând un site care facilitează organizarea donării de sânge chiar la birou, cu ajutorul echipei mobile de la Centru de Transfuzie București.

„În cei doi ani de când echipa Zitec a donat sânge pentru spitalele din capitală am înțeles că nu este deloc dificil să faci acest lucru și, astfel, ne-am dorit să oferim companiilor suport în acest sens. Siteul www.cei1024.ro ce susține campania pune la dispoziția firmelor toate informațiile necesare pentru a realiza o sesiune de donare de sânge la birou, cât și toate avantajele pe care le aduce aceasta”, a subliniat Alexandru Lăpușan, afirmând că speră ca în viitor campania să se extindă și la nivel național.

În campania lansată și susținută de Zitec s-au implicat deja peste 200 de persoane care au donat în total aproximativ 100 litri de sânge, cantitate care poate salva mai bine de 600 de vieți. Donatorii de până acum fac parte din echipele Zitec, NOD – Network One Distribution, Lowe Group România, Luxoft România, G2 Travel, EBS, Kwizda, Loxon, NETOP și UCS.

Alte patru companii s-au înscris în campania #cei1024 pentru donaţii viitoare, respectiv retailer-ul online eMag, producătorul de cosmetice Avon, dezvoltatorul de software ABS LBS și retailerul Auchan România.

Cum se face înscrierea în campanie

Inițiativa înscrierii în campania #cei1024 poate veni de la orice angajat al unei companii bucureștene. Acesta trebuie să strângă cel puțin 40 de colegi alături de care să se implice în acest demers. O cerință necesară pentru donarea de sânge la locul de muncă este aceea de a avea un spațiu de aproximativ 3x3m2 pe care echipa mobilă de la Centrul de Transfuzie București să îl poată amenaja corespunzător. Spațiul poate fi o sală de ședințe sau un hol, important este ca acesta să permită amplasarea paturilor mobile necesare în timpul procesului de donare de sânge.

Reprezentanții companiei interesate de implicarea în campania lansată de Zitec trebuie să completeze apoi formularul disponibil pe platforma dedicată, www.cei1024.ro, pentru a intra în contact cu echipa mobilă de la Centrul de Transfuzie București. Tot pe acest site poate fi găsit un kit de campanie care include toate materialele necesare pentru organizarea unei donări de sânge la birou.

Ce beneficii au donatorii de sânge

„Fiecare donator de sânge obține o serie de beneficii, acesta fiind un alt argument care a stat la baza lansării acestui proiect. Printre acestea se numără dreptul la o zi suplimentară de concediu plătit, un set de analize gratuit (RH, grupă sangvină, hepatita B sau C, HIV, leucemie, sifilis, probe hepatice), 7 bonuri de masă în valoare totală de 60 de lei și 50% reducere la achiziționarea unui abonament de 30 de zile pentru transportul în comun”, a mai spus Lăpușan.
În plus, donatorii trebuie să știe că, după ce este donat sânge, corpul reface cantitatea de sânge necesară, proces care duce la creșterea imunității. De asemenea, o singură unitate de sânge donat poate salva 3 vieți.

To Top