Jocuri

Ziua cea mare

Mâine, 27 iulie 2010, este ziua mult așteptată de toți împătimiții jocurilor de strategie. Starcraft II: Wings Of Liberty va fi lansat, în mod oficial, în România.

Blizzard a investit în continuarea celui mai apreciat joc de strategie atât cât a fost necesar pentru a crea o capodoperă apreciată de toți iubitorii genului. Cifrele avansate de unii observatorii ai industriei vorbesc de amețitoarea sumă de 100 milioane de dolari fără a avea o confirmare oficială din partea companiei producătoare.

Calculele reci ale departamentului de marketing și amânările repetate, frustrante pentru cei ce așteptau cu nerăbdare acest joc au facut ca interesul să crească și mai mult. Nu mai puțin de 750.000 de precomenzi sunt estimate pentru Statele Unite fără a lua în calcul Europa și Asia.
Coreea de Sud este țara în care Starcraft reprezintă un sport național, atât la propriu cât și la figurat. Adevărate campionate cu sute de jucători se desfășoară periodic iar valoarea premiilor uimește pe oricine.

Ce determină mania Starcraft? În primul rând excelenta echilibrare a forțelor între cele 3 rase din joc, armele specializate care pot fi folosite de jucătorii avansați pentru a anihila adversari care pun accentul pe cantitate și nu pe inteligență și mai apoi, poate cel mai important aspect, imensa tablă de șah cu sute de unități independente, de sine stătătoare, care acționează într-un mod pe care îl poți anticipa numai după o bună aprofundare a jocului.

Starcraft II: Wings Of Liberty vine destul de mult schimbat față de Broodwar și nu discutăm numai de cuceriile grafice și adaptările la tehnologia actuală ci de personaje și noi moduri în care poate fi condusă o luptă. Artanis, Zeratul, Jim Raynor, Sarah Kerrigan sunt câțiva dintre eroii care se vor reîntoarce pe câmpul de luptă, lor li se va alătura Tychus Findlay, Matt Horner, Rory Swan sau Gabriel Tosh. Cerinţe minime pentu PC nu frizează ridicolul așa cum s-a întîmplat cu Crysys, Wings Of Liberty fiind un joc pentru toată lumea.

Cerinţe minime pentru PC
Sistem de operare: Windows XP/ Vista/Windows 7 cu DirectX 9.0c
Procesor: Pentium IV la 2.6 GHz sau echivalent AMD
Placă video: NVIDIA GeForce 6600 GT sau ATI Radeon 9800 PRO (preferabil una superioară acestor modele)
Spațiu liber pe hard disk: 12 GB
Memorie Ram: minim 1GB
Mai sunt necesare: unitate DVD-ROM, conexiune la internet și un display cu rezoluția de cel puțin 1024X720 pixeli

Dacă doriți să jucați Starcraft II: Wings Of Liberty în condiții cât de cât bune mizați pe un procesor dual-core tactat cel puțin la 2.4GHz (procesoarele dual-core de la Intel și AMD pot fi ușor supratactate pentru această valoare chiar dacă nativ funcționează la 1.6GHz sau 1.8Ghz), 2GB memorie RAM și o placă video superioară generației NVIDIA GeForce 8800 GTX.

To Top