Stiri

10 motive să nu ratezi DreamHack Bucharest 2015

ASUS la Dreamhack 2014
ASUS la Dreamhack 2014

DreamHack_Bucuresti_2013

Programul DreamHack Bucharest 2015 capătă contur și va include, atât turnee de sporturi electronice cu premii de peste 200.000 de euro, cât și competiții dedicate jucătorilor români.

Ajuns la a cincea ediție, festivalul digital DreamHack Bucharest 2015 va transforma Capitala României în centrul universului sporturilor electronice timp de trei zile (24-26 aprilie, la Sala Polivalentă). Fanii sporturilor electronice vor avea ocazia să se întâlnească cu vedete internaționale și naționale, dar și să-și demonstreze propriile abilități în cadrul competițiilor organizate de PGL.
 
1.       PGL CS:GO Championship Series
 

PGL CS:GO Championship Series va aduna într-un singur campionat cele mai bune opt echipe din lume: Team Envy, Virtus.pro, Ninjas in Pyjamas (NiP), Natus Vincere (Na’Vi), Fnatic și Team SoloMid (TSM), Penta Sports și Flipsid3. Doar patru vor ajunge la DreamHack Bucharest 2015 să lupte pentru titlul de campioni.
Turneul oferă premii totale garantate de 110.000 dolari și va debuta oficial pe 17 martie cu meciurile din faza grupelor. Turneul va putea fi vizionat pe canalul Twitch al PGL. La premiile total de 110.000 de dolari garantate de organizatori, se vor adăuga și contribuțiile fanilor. Aceștia se pot abona la canalul PGL de pe platforma Twitch și jumătate din valoarea abonamentului va suplimenta direct în premiile oferite echipelor.

Încă din faza calificărilor, experții internaționali au apreciat producția realizată în studiourile PGL din București ca fiind „cel mai bine organizat turneu de CS:GO al momentului cu o valoare de producție excepțională”.

fete-Dreamhack-5
 
2.       PGL Spring Legends of the Rift
 
PGL Spring Legends of the Rift 2015 va reuni la DreamHack Bucharest 2015 cele mai bune opt echipe de League of Legends din România.  Acestea vor fi stabilite în patru runde de calificări online, după care vor lupta la Sala Polivalentădin București în perioada 24 – 26 aprilie pentru un fond cash de premiere în valoare de 5000 de euro.
 
3.       Cupa Școlilor la Minecraft
4.       Cupa Liceelor la League of Legends
5.       Cupa Facultăților la Hearthstone

 
PGL organizează turnee pentru elevi, liceeni și studenți cu finalele la DreamHack Bucharest 2015.  În Cupa Școlilor la Minecraft se pot înscrie elevi din clasele I-VIII. Echipele vor fi formate din cinci jucători care obligatoriu trebuie să fie înscriși la aceeași școală, turneul având formatul 5v5. Cele mai bune două echipe care trec de turneul de calificări online vor disputa finala la DreamHack Bucharest 2015.

Tot două echipe de liceeni vor ajunge la DreamHack Bucharest 2015 pentru a se înfrunta în finala Cupei Liceelor la League of Legends, ajunsă în prezent la a patra ediție.
O altă premieră este PGL Cupa Facultăților la Hearthstone, care va trimite 8 semifinaliști la DreamHack. Studenții care au încredere în deck-urile lor vor avea ocazia să se califice în urma turneului de calificări organizat între 1 și 5 aprilie.
Link-uri: Cupa Școlilor la Minecraft, Cupa Liceelor la League of Legends, Cupa Facultăților la Hearthstone
 
6.       PGL Streaming Area
 
În cadrul PGL Streaming Area, cei mai apreciați YouTube vloggers din România vor face livestream și vor juca meciuri 1v1 cu vizitatorii evenimentului. Faimoșii Creative Monkeyz și-au confirmat deja prezența, iar ei vor fi însoțiți de alte nume sonore din rândul vedetelor Youtube precum: Lectură de la A la Z, Hatton Games, Gannicus96 și R0ttby.
 
7.       Concursul Cosplay Legends
 
Orice cosplayer are intrare gratuită la DreamHack Bucharest 2015, dacă vine costumat, dar merită menționat că și concursul de cosplay este unul dintre cele mai mari de acest gen din România.

Câștigătorul probei individuale va călători în Suedia, unde va reprezenta România în cadrul festivalului DreamHack Summer în Jonkoping (14-16 iunie). Concursul include și proba de grup și Premiul Publicului, unde participanții de la DreamHack Bucharest vor vota pentru cosplayerul lor preferat la Concursul de Cosplay Legends
 
8.    PGL Arena
Participanții care își achiziționează bilet cu acces la PGL Arena se vor putea înscrie în turnee 1v1 pentru jocurile League of Legends, Dota 2, Hearthstone, CS:GO și Minecraft.
 
9.       Bring Your Own Computer (BYOC)
 
Prescurtare pentru „Bring Your Own Computer”, BYOC este o zonă dedicată în cadrul Dreamhack Bucharest 2015, unde participanții care cumpără un bilet special au posibilitatea să își aducă propriul PC sau laptop pentru a se juca împreună cu prietenii sau cu alți participanți. În cadrul zonei de BYOC vor fi organizare turnee cu premii în produse, iar cei care vin aici se bucură anul acesta de un program prelungit comparativ cu anul trecut.
 
10.   PGL Arcade
 
DreamHack Bucharest 2015 nu a uitat nici de fanii jocurilor pe console care se vor putea înscrie la mini-turnee de Street Fighter, Mortal Kombat și Fifa în cadrul PGL Arcade. Înscrierea este gratuită pentru toți participanții la DreamHack Bucharest 2015.
 
Biletele online sunt mai ieftine
 

Biletele pentru DreamHack Bucharest 2015 se găsesc în magazinul online al ComputerGames.ro. Ele se pot achiziționa și prin intermediul bilete.ro și MyTicket.ro, sau în magazinele Germanos, InMedio (semnalizate bilete.ro), din oficiile Poștei Române, magazinele Diverta, librăria Mihai Eminescu și magazinul Muzica.
Biletele cumpărate online beneficiază de o reducere de 10 lei față de prețul de vânzare al biletelor vândute la Sala Polivalentă, în cele trei zile de DreamHack Bucharest 2015.

ASUS la Dreamhack 2014

ASUS la Dreamhack 2014

To Top