Stiri

Acceleratoarele Radeon Instinct cu HBM2 ECC disponibile începând din Q3

AMD Radeon Instinct MI25
AMD Radeon Instinct MI25

AMD redefineste era computerelor inteligente cu noile acceleratoare grafice Radeon Instinct – disponibile în curând prin intermediul partenerilor acestea vor alimenta soluții HPC și deep learning.

Prezentate inițial în Decembrie 2016, noua serie de acceleratoare GPU pentru servere – Radeon Instinct MI25, Radeon Instinct MI8 și Radeon Instinct MI6 – împreună cu platforma software open source AMD ROCm 1.6, vor oferi îmbunătățiri dramatice de performanță, eficiență și ușurință în implementare, accelerând evoluția mașinilor inteligente.

AMD Radeon Instinct MI25

AMD Radeon Instinct MI25

Primele trei modele Radeon Instinct accelerators au fost construite pentru a servi o gamă largă de aplicații cu mașini inteligente:

Radeon Instinct MI25, bazat pe arhitectură “Vega” și proces de fabricație de 14nm FinFET, va fi cel mai puternic accelerator din lume pentru mașini inteligente de dimensiuni mari și aplicații datacenter deep learning. MI25 livrează performanțe superioare FP16 și FP32 într-o placă de server single GPU răcită pasiv cu 24.6 TFLOPS putere de calcul FP16 sau 12.3 TFLOPS putere de calcul FP32 prin intermediul celor 64 compute units (4,096 stream processors). Cu 16GB memorie HBM2 ECC și lățime mare de bandă de până la 484 GB/s, Radeon Instinct MI25 este optimizată pentru procesare paralelă în aplicații intensive.

Radeon Instinct MI8 accelerator, echipat cu funțiile performante și eficiența energetică a arhitecturii “Fiji” GPU, este un accelerator HPC și inference cu 8.2 TFLOPS performanță FP16|FP32 la mai puțin de 175W TDP și 4GB High-Bandwidth Memory (HBM) pe interfață 512-bit.

Radeon Instinct MI6 accelerator, bazat pe premiata arhitectură Polaris, este un accelerator răcit pasiv cu 5.7 TFLOPS performanță FP16|FP32 la 150W TDP și 16GB memorie ultra rapidă GDDR5 pe interfată 256-bit. MI6 este un accelerator versatil, ideal pentru soluții HPC și machine learning.

AMD planuiește să livreze pe piață produsele Radeon Instinct către partenerii tehnici (Boxx, Colfax, Exxact Corporation, Gigabyte, Inventec și Supermicro, dar și alții) pentru a-și dezvolta propriile soluții HPC și deep learning începând cu trimestrul trei al acestui an.

To Top