Stiri

Acest laptop poate fi extrem de interesant! Vezi noul Dash F15!

ASUS TUF Gaming Dash F15
ASUS TUF Gaming Dash F15

Laptopurile de gaming ASUS din seria TUF Gaming sunt cu atât mai interesant cu cât împrumută mai multe caracteristici Republic of Gamers, fără a împrumuta și prețul acestora din urmă. Noul model TUF Dash F15, prezentat recent la CES 2021, este un model de 15 inchi, ce oferă hardware actualizat, ecrane rapide și dimensiuni mai compacte. Laptopul folosește procesoare de ultimă generație, ce urcă în gamă până la un Intel Tiger Lake Core i7-11375H din generația a 11-a și grafica GeForce RTX 3070. Ecranele disponibile pot avea o rată de reîmprospătare de până la 240Hz.

Jucătorii pot fi productivi mai mult timp atunci când sunt în deplasare, mulțumită unei baterii mari care asigură până la 16,6 ore de redare video și încărcării prin Type-C, care prelungește durata de viață a bateriei dintr-o varietate de adaptoare de alimentare.

Ușor și subțire

Dash F15 este mai ușor și mai subțire decât laptopurile standard TUF Gaming, având doar 19,9 mm grosime și o greutate de 2 kg, în timp ce îndeplinește standardele militare MIL-STD-810H. Carcasa exterioară este vopsită în culorile White Moonlight și Eclipse Grey, accentuate de iluminarea albastră de pe tastatură.

Procesor Intel Tiger Lake

Dash F15 este echipat cu cel mai recent procesor Intel Core i7-11375H din generația a 11-a. Acesta este cel mai rapid laptop bazat pe Tiger Lake, în acest moment, accelerând totul: de la jocuri și streaming la sarcini de lucru intensive, cum ar fi compilarea de cod. Procesorul are o viteză de 5 GHz, aproape atingând frecvența celor mai rapide procesoare desktop, dar la o putere mult mai mică: până la 35 W – putere susținută atunci când GPU-ul este activ și 64 W când procesorul lucrează singur. Memoria RAM urcă până la 32 GB de memorie DDR4-3200, mia mult decât respectabil în orice situație. Până la 1 TB de spațiu de stocare este dedicat unei colecții masive de jocuri, în timp ce un slot SSD facilitează adăugarea de capacitate suplimentară pentru fișiere multimedia și multe altele.

Dash F15 are un design ușor de upgradat, slotul SO-DIMM și ambele sloturi M.2 fiind în spatele panoului inferior, menținut în poziție cu șuruburi Philips standard.

Grafică NVIDIA Ampere

Puterea grafică este asigurată de acceleratoare grafice ce urcă în gamă până la GeForce RTX 3070 cu până la 1390MHz la 80W și ROG Boost.
Construit pe cea mai recentă arhitectură NVIDIA Ampere, acest nou accelerator combină nucleele tradiționale de procesare CUDA cu nucleele Tensor RT de generația a doua și a treia pentru a accelera trasarea razelor și inteligența artificială.

Un panou de gaming cu o rată de reîmprospătare de până la 240Hz le oferă jucătorilor același avantaj pe care îl au profesioniștii din esports, cu un timp de răspuns de 3 ms, care reduce neclaritatea mișcării pentru a face mai precisă urmărirea rapidă a țintelor. Această opțiune de ecran de nivel IPS acoperă 100% din spectrul sRGB, cel mai utilizat spațiu de culoare, permițându-le utilizatorilor să joace, să creeze și să facă mai multe lucruri în culori realiste.

Alte configurații ale modelului Dash F15 au un ecran de 144Hz, care oferă în continuare o viteză de joc competitivă, mai mult decât dublul ratei de refresh a ecranelor convenționale pentru laptopuri.

Prezentare video ASUS TUF Dash F15

Baterie și autonomie

O autonomie de până la 16,6 ore de redare video continuă înseamnă că jucătorii pot transmite în flux sau se pot ocupa de alte sarcini fără să se conecteze la o priză. Când este necesară o reîncărcare completă, noua tehnologie de încărcare rapidă aduce bateria de la 0% la 50% în mai puțin de 30 de minute. Autonomia bateriei poate fi extinsă și mai mult cu suportul pentru încărcarea prin Type-C, care poate completa o încărcare de la adaptoarele de alimentare compatibile.

Sunt acceptate adaptoare Type-C de până la 100W, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot călători mai ușor și pot rezerva adaptorul standard pentru jocuri sau alte sarcini intensive, care necesită performanță maximă.

Conectivitate

Thunderbolt 4 le permite utilizatorilor să conecteze o stație de andocare pentru o configurare desktop sau să conecteze un GPU extern pentru a spori performanța jocurilor și puterea grafică generală în funcție de cerințe. Dash F15 este, de asemenea, echipat cu o mare varietate de porturi suplimentare pentru a menține flexibilitatea în orice situație.

Trei porturi USB 3.2 de tip A fac loc perifericelor uzuale, cum ar fi un gamepad, mouse și stocarea externă. HDMI 2.0b poate fi conectat la o gamă largă de ecrane cu rezoluții de până la 4K. Portul Tip C se dublează ca ieșire DisplayPort 1.4, simplificând conectarea unui afișaj secundar. Conectarea la Internet este ușoară cu modulul ultra-rapid Intel Wi-Fi 6 Gig + (802.11ax). Este greu de învins comoditatea rețelelor wireless, însă conexiunile prin cablu au o latență mai mică pentru jocurile multiplayer, astfel încât a fost inclusă conexiunea Gigabit Ethernet.

Sunet

Discuțiile vocale au claritate de cristal, datorită noii tehnologii bidirecționale de anulare AI a zgomotului. Această tehnologie avansată elimină o gamă largă de zgomote de fundal atât de la intrarea cât și de la ieșirea audio, ceea ce înseamnă că atât vocea utilizatorului, cât și comunicările recepționate sunt fără zgomote. Acesta acceptă orice dispozitiv de intrare, iar setările de anulare a zgomotului pot fi aplicate și ajustate pentru anumite aplicații, astfel încât sunetele nedorite pot fi filtrate din software-ul de chat vocal fără a afecta în mod negativ aplicațiile audio sau muzicale ale jocului. Mai mult, această tehnologie funcționează pe procesor, permițând acceleratorului video să își concentreze toate resursele pe maximizarea performanței jocurilor.

Divertismentul este mai captivant cu tehnologia DTS:X Ultra, care aduce sunetul surround virtual cu 7.1 canale pe căștile stereo sau pe boxe. Utilizatorii pot alege între presetările propuse pentru jocuri, filme și sport sau pot încerca să își personalizeze sunetul cu egalizatorul încorporat.

To Top