Stiri

Allview oferă 5 acțiuni gratuite la fiecare acțiune deținută

Companiile românești au înțeles avantajele listării la bursă și modalitățile în care pot exploata propriile acțiuni. Brașovenii de la Allview (Visual Fan) au avut zile mai bune în era telefoanelor cu Android aduse din China sub marcă proprie, însă nici acum nu o duc rău. Compania deținută de Lucian Peticilă (51 de ani) livrează produse în peste 10 țări, cele mai importante piețe externe fiind Polonia, Germania și Țările Baltice. În anul 2020, Visual Fan a avut 79 de angajați și o cifră de afaceri de 405,5 milioane lei.

Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW), își propune recompensarea acționarilor prin distribuția de acțiuni gratuite. Astfel, Allview le propune acționarilor o majorare a capitalului social și le oferă 5 acțiuni gratuite pentru fiecare acțiune deținută. Propunerea administratorului unic al societății, Lucian Peticilă, va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), din 12 octombrie, și se înscrie în strategia companiei de a derula operațiuni recurente de majorare de capital prin intermediul Bursei, atât prin aport, cât și prin distribuții de acțiuni gratuite, care vor conduce atât la creșterea free-floatului și la susținerea dezvoltării companiei, cât și la asigurarea unui nivel de motivare ridicat pentru investitori.

Toți acționarii înregistrați în Registrul Acționarilor la data de înregistrare propusă în convocator, vor primi, pentru fiecare acțiune, alte 5 acțiuni, fiecare având o valoare nominală de 0,1 lei și urmează să dețină 6 acțiuni în locul uneia deținute inițial.

În primul semestru (S1) al anului 2021, Allview a înregistrat o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei), din vânzarea de dispozitive electronice, segmentul care reprezintă activitățile de bază ale companiei. Creșterea față de S1 2020 a fost de peste 55%. În ceea ce privește profitul net din semestru anterior, acesta a urcat la 972.000 de euro (4,78 milioane lei), în creștere cu 62,74% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru perioada 2021-2022, Allview are în pregătire preluarea altor companii și deschiderea unor noi linii de business. Cele două direcții de dezvoltare vor genera o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a profitului, la finele anului viitor.

To Top