Stiri

Alpinistul Horia Colibasanu a cucerit varful Makalu din Himalaya

Alpinistul Horia Colibășanu, primul român care a cucerit vârfurile K2, Manaslu, Dhaulaghiri și Anapurna, a participat primăvara acesta la o nouă expediție în Himalaya și a cucerit vârful Makalu, atingând punctul maxim de 8463m.

KOYOS.ro a sprijinit expediția lui Horia Colibășanu pentru că face parte din categoria de inițiative pline de curaj și tenacitate care cer multă ambiție pentru a se realiza și impun depășirea propriilor limite. Pe parcursul expediției, comunitatea KOYOS.ro a fost la curent cu momentele importante ale ascensiunii accesând blogul KOYOS.

Ajutat de vremea favorabilă, Horia, împreună cu partenerii săi de ascensiune (Peter Hamor, Jorge Egocheaga și Martin Ramos) au stabilit ultima tabără cu 300 de metri mai aproape de vârf. Dupa un drum mai lung decât anticipaseră, Horia a ajuns pe vârful Makalu în jurul prânzului, cu numai 30 de minute înaintea orei limită până la care este permisă ascensiunea în condiții de siguranță.

Dana Iorga, Director General, KOYOS.ro: „Am fost încântați să îl sprijinim pe Horia în această expediție și suntem convinși că astfel de inițiative merită să fie încurajate și susținute în mod activ. Temerarii care au curajul să porneasca într-o astfel de calatorie trebuie să primească toată recunoașterea noastră. Îl felicităm pe Horia pentru performanțele realizate și îi dorim mult succes în viitor.”

Horia Colibașanu, alpinist: “Mi-am dorit mult ca această expediție să fie o reușită și mă bucur că am găsit parteneri de încredere care să ma sprijine pe parcurs. În timpul călătoriei am simțit că echipa KOYOS.ro a fost alături de mine si a comunicat constant etapele ascensiunii. Le mulțumesc și sper ca pe viitor să pornim într-o nouă călătorie, tot împreună.”

Un scurt film al expediției îl puteți urmării accesând legătura următoare: http://www.youtube.com/watch?v=uVDa8DlefHM
Horia Colibasanu

To Top