Stiri

Amber raportează o cifră de afaceri de 126,8 milioane de lei în 2021

Amber Studio
Amber Studio

Amber, cel mai mare studio independent de dezvoltare de jocuri video din România, raportează o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane USD) în 2021, o creștere cu 56% comparativ cu anul trecut.

Din cifra de afaceri de 126,8 milioane de lei generată în 2021, aproximativ 70% au fost venituri din activitatea de R&D pentru dezvoltarea de jocuri video. Restul de 30% sunt venituri provenite din serviciile de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, asistența pentru clienți și localizare. În conformitate cu rezultatele raportate la jumătatea anului, la întreaga cifră de afaceri a Amber au contribuit entitățile străine, în principal cele din SUA. Compania colaborează cu branduri precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și multe altele.

În 2021, dezvoltatorii Amber au lucrat la realizarea completă a peste zece jocuri pentru mobil, PC și console. Unul dintre acestea a fost Tetris Beat, un joc de mare succes, publicat de N3TWORK și dezvoltat de Amber. Mai mult, în 2021, Amber a intrat în sectorul emergent al jocurilor de tip blockchain și a devenit rapid unul dintre liderii mondiali în acest domeniu. Jocurile blockchain includ elemente care folosesc tehnologii blockchain bazate pe criptografie. De cele mai multe ori, elementele blockchain din aceste jocuri au la bază criptomonedele sau jetoanele nefungibile (NFT) pe care jucătorii le pot cumpăra, vinde sau tranzacționa cu alți jucători.

Pentru 2022, Amber se așteaptă să-și mențină ritmul de creștere accelerat. La 1 mai 2022, Amber avea peste 1.000 de angajați localizați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco și Los Angeles. Compania intenționează să ajungă la peste 1.100 de angajați pe măsură ce își continuă expansiunea geografică.

În februarie 2022, Amber a decis să-și susțină echipa din Ucraina anunțând deschiderea unui nou studio în Kiev. De la acel moment, prioritatea principală a Amber a fost să ia toate măsurile posibile pentru a asigura siguranța angajaților săi. Studioul rămâne deschis și Amber lucrează în paralel la continuarea planurilor de extindere și în alte zone geografice, care vor fi anunțate în următoarele luni.

To Top