Stiri

AMD FirePro echipează un supercomputer din Germania

AMD FirePro S9150
AMD FirePro S9150

AMD echipează supercomputerul L-CSC al centrului de cercetare CSI și își atribuie astfel locul 1 în cel mai recent clasament Green500 List, devenind astfel cel mai bine clasat GPU, din punct de vedere al raportului consum – performanță. Ansamblul L-CSC se găsește în centrul științific GSI Helmholtzzentrum fur Schwerionenforschung GmbH din Darmstadt, Germania, și are la bază unitățile grafice din seria AMD FirePro S9150 server GPUs. (link specificații FirePro S9150)

Acest supercomputer, dotat cu 600 de GPU-uri AMD FirePro S9150 depășește prin performanță orice alt rival. Cu 5,27 GFLOPI/watt, eficiență sa este cu 20% mai mare decât cel mai bine clasat ansamblu de supercomponente din ediția Iulie 2014 a Green500 List. Supercalculatorul L-CSC oferă cercetătorilor accesul la Lattice Quantum Chromo Dynamics (Lattice QCD) folosind una dintre cele mai rapide implementări ale OpenCL folosite doar în scopuri de cercetare.

Fiind singura soluție GPU ce oferă doi Teraflopi DGEMM, AMD a reușit să atingă performanța supremă prin seria Fire Pro în materie de randament, configurația memoriei, și suportul oferit de standardele impuse prin OpenCL. AMD a expus AMD FirePRO S9150 și tehnologiile AMD server la SC’14 în NewOrleans la Ernest Memorial Convention Center în Noiembrie.

AMD FirePro S9150

AMD FirePro S9150

To Top