Stiri

AMD lansează procesoarele Ryzen Threadripper și plăcile RX Vega

AMD Vega RX
AMD Vega RX

Ofensiva AMD împotriva celor de la intel continuă cu lansarea unor noi procesoare puternice și a plăcilor video RX Vega. Procesoarele AMD sunt puternice și au un preț mai mic decât al celor produse de Intel, fanii mărcii preferându-le pe acestea. În prezent oferta AMD este mai bună decât ceea ce oferă Intel, însă procesoarele și plăcile de bază pentru AMD sunt mai greu de găsit.

Saptamana aceasta, în cadrul evenimentului anual Capsaicin SIGGRAPH din LA, AMD redefinește segmentul de PC-uri high-end cu lansarea procesoarelor ultra-performante Ryzen Threadripper și a plăcilor grafice “Vega”.

Lansarea noii serii de plăci grafice Radeon RX Vega family, ce vor fi disponibile începând cu data de 14 August, si includ trei modele bazate pe arhitectura GPU “Vega”, pregatite să schimbe gamingul și modul în care creăm conținut:

 • Radeon RX Vega 64 Liquid Cooled Edition, include 64 compute units – cea mai performantă placă grafică Radeon contruită vreodata
 • Radeon RX Vega 64 cu răcire tradițională
 • Radeon RX Vega 56 disponibilă pentru un preț de $399 USD SEP și Radeon RX 64 la un preț de $499 USD SEP
 • Plăcile grafice pentru stații de lucru Radeon Pro WX 9100, ce asigură performanțe sigle precision de până la 12.3 TFLOPS necesare în cele mai pretențioase medii de lucru, divertisment, design și fluxuri de producție.
 • AMD Vega RX

  AMD Vega RX

  AMD Radeon Pro SSG, primul procesor grafic care a depășit bariera de un terabyte acum vine echipat cu 2TB de memorie. Disponibilitate pentru procesoarele Ryzen Threadripper cu 16 respectiv 12 nuclee începând cu data de 10 Aug. – listate deja pentru precomandă.

  Crearea AMD Studios, o inițiativă AMD pornită în Hollywood, California ce are ca scop dezvoltarea tehnologiilor pentru industria cinematografică și de divertisment. Cel mai importantă lansare de procesoare in segmentul High-End Desktop începând cu 10 Aug.

  Procesorul Ryzen Threadripper 1950X 16-core, 32-thread, cu o frecvență de bază de 3.4 Ghz și boost clock 4.0 GHz, este disponibil la precomandă la prețul recomandat de $999. Procesorul Ryzen Threadripper 1920X 12-core, 24-thread, cu o frecvență de bază de 3.5 Ghz și boost clock 4.0 GHz, este disponibil la precomandă la prețul recomandat de $799. Noul procesorul Ryzen Threadripper 1900X 8-core, 16-thread, cu o frecvență de bază de 3.8 Ghz și boost clock 4.0 GHz, va fi disponibil începând cu 31 August la prețul recomandat de $549

  Toate procesoarele AMD Ryzen Threadripper sunt susținute de un întreg ecosistem de plăci de baza X399, de la cei mai importanți producători ASRock, ASUS, Gigabyte și MSI.

  Radeon RX Vega este cea mai sofisticată arhitectură GPU creată vreodată pentru gaming, livrând performanțe de până la 13.7 TFLOPS în cele mai noi jocuri și aplicații VR. Radeon RX Vega 56 este disponibilă la un preț de $399 USD SEP iar Radeon RX 64 va avea un pret de pornire de $499 USD SEP.

  AMD a introdus și Radeon Packs, ce aduc la îndemâna tuturor gamerilor tehnologii de ultimă generație pentru jocuri 4K la peste 60 cadre pe secundă. Radeon Packs includ un discount de $200 pentru monitorul de 34” Samsung CF791 curbat ultrawide compatibil FreeSync, și un discount de $100 pentru procesoarele selectate AMD Ryzen™ 7 1800X și plăci de bază X370 – un total de $300 reducere. Împreună cu placa grafică Radeon RX Vega, plus discounturile mentionate mai sus, fiecare pachet Radeon va include, în regiunile selectate, două jocuri foarte așteptate: Wolfenstein II: The New Colossus și Prey, cu o valoare estimată de $120.

  Radeon Red Pack: Radeon RX Vega 56, cu răcire clasică la un preț de $499. Radeon Black Pack: Radeon RX Vega 64, cu răcire clasică la un preț de $599.
  Radeon Aqua Pack: Radeon RX Vega 64 Liquid Cooled Edition, cea mai puternică placă Radeon RX Vega, la un preț de $699. Tehnologii revoluționare incluse: Rapid Packed Math, High Bandwidth Cache Controller si Geometry and Pixel Engines vor crește performanțele grafice în orice joc, oferind developerilor flexibilitate pentru crearea celor mai avansate lumi virtuale.

  Disponibilitate: Radeon Packs și Radeon RX Vega vor fi disponibile începând cu data de 14 August 2017.

  To Top