Stiri

Între succes și amenințarea noului coronavirus, AMD prezintă strategia companiei pentru 2020

AMD obiective strategice 2020
AMD obiective strategice 2020

Pe fondul succesului din ce în ce mai mare pe piața componentelor de înaltă performanță de tip CPU și GPU, AMD a trasat, în cadrul evenimentului său de la Financial Analyst Day, planurile pentru următoarea fază de creștere, anunțând investiții importante în tehnologie, realizate pentru a furniza produse de top și soluții de ultimă generație.

Între subiectele-cheie atinse se numără planurile companiei pentru inovațiile din cadrul noii generații de procesoare și o strategie care include două generații de arhitecturi grafice optimizate pentru piața de gaming, împreună cu sisteme pentru centre de date. De asemenea, AMD a elaborat o strategie bine pusă la punct pentru produsele de tip server, care se bazează pe familia de procesoare AMY EPYC de prima și a doua generație. AMD intenționează să continue inovația pe o gamă largă de piețe în creștere din sectorul centrelor de date. Vorbitorii au evidențiat și oportunitățile importante pe care compania le folosește pentru a ajuta la creșterea portofoliului său de produse CPU și GPU.

AMD a dat publicității și o declarație în legătură cu efectele pandemiei COVID-19, în care precizează:

 „Pe măsură ce focarul COVID-19 continuă să evolueze, sănătatea și bunăstarea angajaților AMD, a clienților, partenerilor și a membrilor comunităților în care activăm sunt de cea mai mare importanță. AMD apreciază foarte mult angajamentul persoanelor și organizațiilor care lucrează neobosit pentru a aborda această situație de sănătate publică la nivel mondial. Cu ocazia Financial Analyst Day 2020, AMD a prezentat rezultatele primului trimestru financiar din anul 2020. Compania se așteaptă ca impactul COVID-19 asupra primului trimestru să fie modest, ceea ce poate duce la venituri de aproximativ 1,8 miliarde de dolari, plus sau minus 50 milioane dolari. Strategia financiară a întregului an 2020 rămâne neschimbată.”

To Top