Stiri

AMD susține serverele ARM

AMD Opteron

AMD a mai bifat un obiectiv pe lista de tehnologii pentru server. Compania a prezentat o platformă completă pentru primul procesor de server 64-bit ARM, fabricat folosind tehnologie 28 nanometri, primul produs de acest fel venit din partea unui producător consacrat de componente pentru servere.

AMD a anunţat de asemenea disponibilitatea pentru testare a noului procesor ARM, denumit AMD Opteron A1100 Series, şi a unei platforme de dezvoltare, ce include o placă de evaluare şi o suită software completă. În plus, AMD a anunţat că va contribui activ la derularea Open Compute Project, un nou design de micro-server ce utilizează procesoare AMD Opteron A-Series, ca parte a specificaţiilor arhitecturii common slot pentru plăci de bază “Group Hug.”

Procesorul AMD Opteron A-Series, nume de cod “Seattle” va fi disponibil pentru testare în acest trimestru împreună cu o platformă de dezvoltare care va înlesni şi uşura în acelaşi timp crearea de software pe primul procesor de servere cu arhitectură ARM. Platforma de dezvoltare pentru AMD Opteron A-Series va beneficia de suport pentru cele mai utilizate seturi de unelte şi software cum ar fi un UEFI boot standard şi mediu de lucru Linux din Fedora Project, o distribuţie Red Hat sponsorizată, distribuţie de Linux sprijinită de comunitatea de utilizatori.

AMD Opteron

To Top