Stiri

ANCOM finalizează cea de-a patra licitație pentru multiplexurile de televiziune digitală terestră

55ZL2

În urma celei de-a patra licitații desfășurate de ANCOM pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală, au fost adjudecate 2 noi multiplexuri locale în Iași și Timișoara.

M PLUS INVESTMENTS S.R.L cu sediul social în Iași și-a adjudecat multiplexul local din Iași pentru care va achita o taxă de licență în valoare de 8.000 euro, iar NOVA MEDIA S.R.L. cu sediul social în Timișoara a câștigat un multiplex local pentru Timișoara, suma ce urmează a fi achitată fiind, de asemenea, 8.000 euro.

Taxele de licență, a căror valoare cumulată se ridică la 16.000 euro, urmează a fi achitate către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor. Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.

Drepturi și obligații ale câștigătorilor

Ambele multiplexuri sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani, iar câștigătorii pot lansa serviciile imediat după obținerea licenței din partea ANCOM și vor avea obligația de a pune în funcțiune un emițător în termen de 1 an de la data obținerii licenței.

Multiplexul digital

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.
Prin intermediul fiecărui multiplex național se pot furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări, în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate.

Documentaţia licitaţiei poate fi accesată pe pagina de internet a ANCOM, aici.

Panasonic ES500

Panasonic ES500

To Top