Stiri

ANCOM va aloca banda DECT furnizorilor de comunicații

ZenFone 8 Flip
ZenFone 8 Flip

ANCOM a demarat procedurile pentru acordarea licențelor în bandă DECT. Furnizorii de servicii de comunicații electronice pe suport radio, cu stații de bază funcționând în tehnologie DECT, în banda 1880-1900 MHz, pot transmite ANCOM solicitări ferme de emitere a licențelor până la data de 25 iunie 2021.

Conform prevederilor mecanismului de determinare a opțiunilor furnizorilor, orice persoană interesată care dorește să obțină licența în banda menționată are la dispoziție 10 zile, începând cu data de 16 iunie, pentru a depune o solicitare fermă în acest sens, în care trebuie să-și prezinte opțiunile pentru zonele geografice (localități și județe) în care dorește să obțină drepturi de utilizare în banda DECT.

Alocările de spectru radio pentru întreaga bandă DECT, acordate prin licență, au statut neexclusiv la nivelul fiecărui județ (în cazul municipiului București, acesta este considerat împreuna cu judetul Ilfov), dar au caracter exclusiv la nivel de localitate.

Informatii privind utilizarea actuală a benzii DECT

În acest moment, în banda de frecvențe 1880-1900 MHz, compania Telekom România Communications S.A. operează, din anul 2000, rețele de acces pe suport radio în tehnologie DECT pentru 23 de localitați în județul Galați și 5 localități în județul Tulcea.

To Top