Stiri

Android este iubit și de hackeri

Android rosu

Echipamentele cu Android devin principala țintă a infractorilor cibernetici. Eddy Willems, specialist G Data, publică raportul intitulat „Targeting Android – a casual analysis“, în care investighează motivele pentru care sistemul Android are parte de cele mai multe atacuri.

„Pentru cyberinfractori, Android este o țintă aproape perfectă – pentru că este relativ ușor să atace smartphone-urile și tabletele PC – să fure datele personale ale utilizatorilor și să obțină fraudulos sume de bani,” explică Willems. „În general, Android nu este un sistem de operare nesigur, dar, pentru atacatori, efortul cerut pentru găsirea vulnerabilităților și dezvoltarea malware-ului ce poate fi distribuit prin intermediul aplicațiilor manipulate merită osteneala. În continuare, utilizatorii trebuie să confirme autorizările solicitate înainte de instalarea aplicațiilor, dar viitorul ar putea aduce aplicații dăunătoare care să facă posibilă ocolirea acestor piedici. Aceasta ar face ca numărul atacurilor reușite să fie în creștere.

Android oferă infractorilor un mijloc foarte simplu de răspândire a malware-ului mobil: apps (aplicațiile mobile). Strategiile folosite pentru reușită includ distribuții noi de versiuni manipulate ale apps-urilor de succes și oferte aparent inofensive și folositoare pe piețele Android, inclusiv pe Google Play. În această categorie intră și DoridDream Trojan, care a fost descărcat de peste 250.000 de ori, în toata lumea, în doar câteva zile.

Ingineriile sociale fac posibilă prezentarea acestor programe într-un mod atractiv, asftel încât utilizatorii se oferă să le descarce benevol și să le instaleze,” notează Eddy Willems.

Raportul poate fi citi pe pagina aceasta: www.avsecurity.ro/images/stories/docs/G_Data_Redpaper_Android_under_attack_EN.pdf

Android rosu

To Top