Stiri

Aplicații IoT în ferme agricole inteligente cu QNAP QIoT Suite Lite

QNAP QIoT Suite Lite
QNAP QIoT Suite Lite

QNAP QIoT Suite Lite oferă soluții cloud hibrid pentru IoT, transformând în realitate agricultura inteligentă. QNAP prezintă un studiu de caz din fermele inteligente din Taoyuan, Taiwan.
QNAP este un participant activ la dezvoltarea IoT, lansând propria platformă cloud IoT – QIoT Suite Lite – ce presupune un mediu de calcul sigur și stocare privată asigurată de QNAP NAS, facilitând soluțiile IoT hybrid-cloud pentru a maximiza beneficiile mediilor cloud publice și private.

QNAP QIoT Suite Lite

QNAP QIoT Suite Lite

Strategia serviciului QIoT se concentrează pe colaborarea cu integratorii de sisteme, asistând organizațiile în procesul de înregistrare a maximului de valori digitale pentru un potențial mai mare de business.

Teddy Kuo, directorul QNAP a declarat: “Viziunea QIoT este să ajute industria, mediul academic și factorii de decizie care explorează avantajele colecțiilor masive de date IoT să-și îmbunătățească eficiența și calitatea mediilor profesionale și personale, permițându-le oamenilor să se bucure de rezultate IoT sigure și rentabile economic, cu investiții financiare minime.

Utilizarea QIoT în ferme agricole din Taiwan

În 2017, QNAP a intrat în parteneriat cu Webduino, implementând o soluție QIoT pentru Taoyuan District Agricultural Research and Extension Station din Taiwan. Sugestiile analitice pentru programele agricole și monitorizarea de la distanță sunt mai simple, furnizându-se metode avansate pentru management și operațiunile uzuale din fermă.

În timp ce QIoT Suite Lite colectează și stochează date de la fața locului (cum ar fi umiditatea, temperatura, nivelul PH al solului) prin intermediul senzorilor inteligenți, fermierii pot recepționa la distanță informații în timp real utilizând computerele și dispozitivele mobile, permițându-le acestora să reacționeze instant, economisindu-se timp și forță de muncă pentru verificările necesare în fermă.

QIoT pune în valoare aplicațiile IoT ale fermei și îi ajută pe fermieri să rezolve problemele și să îmbunătățească administrarea printr-o implementare relativ accesibilă, cu cerințe minime de calificare.

QIoT Suite Lite dispune de o arhitectură flexibilă și integrează multiple servicii terțe. De exemplu, acesta suportă (și nu este limitat doar la acestea) plăci de dezvoltare și kituri de start, incluzând Arduino Yun, Raspberry Pi și Intel Edison. Datele colectate sunt partajate prin API, iar informațiile stocate pe QNAP NAS sunt trimise către diverse instrumente cum ar fi Microsoft Power BI pentru analiza ulterioară și management flexibil. Anumite modele QNAP NAS suportă AWS Greengrass pentru a utiliza cloud-ul Amazon.

Combinând beneficiile mediilor cloud private și publice, QIoT Suite Lite aduce o mai mare flexibilitate în aplicații, asistând integratorii de sisteme în scenarii IoT cât mai diverse și mai accesibile.

QIoT Suite Lite poate fi folosit în aplicații mai avansate cum ar fi Fog Computing, în care multiple unități QNAP NAS lucrează ca noduri Fog sau Edge într-o manieră ierarhizată, abordând la scară largă controlul și distribuția cerute de Fog Computing.

Disponibilitate
QIoT Suite Lite v1.0 este disponibilă în magazinul QTS App Center. Aflați mai multe despre QIoT Suite Lite la adresa: https://www.qnap.com/solution/qiot-suite/en/.

To Top