Stiri

Apple ramifică gama iPhone

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Apple a prezentat ieri seară noile modele iPhone 5S și iPhone 5C. Modelul 5S beneficiază de un cititor de amprente montat în butonul Home prin care pot fi accesate diversele conturi de pe telefon. Carcasa noului model este de tip unibody iar capacele sunt din policarbonat.

Apple a oferit până acum numai modele high-end destinate publicului cu resurse financiare peste medie. Noul iPhone 5C vine să infirme această regulă, fiind o alternativă mai accesibilă.

Apple iPhone 5C are la bază o configurație similară cu cea a vechiului iPhone 5. Telefonul se bazează pe un procesor A6, cameră foto de 8MP și un ecran tactil de 4 inci. Versiunea 5C va rula noul sistem de operare iOS 7. Smartphone-ul va costa 99$ în varianta de 16 GB și respectiv 199 $ cu o memorie internă de 32 GB în condițiile în care se încheie un abonament pe 2 (prețurile sunt valabile în SUA).

Apple iPhone 5C

Apple iPhone 5C

Apple iPhone 5S este modelul mai scump destinat publicului ce ține să-și expună bunăstarea și potența financiară. iPhone 5S este similar ca aspect cu iPhone 5C însă hardware-ul este diferit. iPhone 5S dispune de un procesor A7 cu o capacitate de procesare de 40 de ori mai mare. Camera foto are rezoluția de 8 megapixeli însă suprafața senzorului este cu 15% mai mare. Camera este asistată de un bliț dual care crește capacitatea telefonului de a fotografia în lcondiții de lumină slabă.

Apple iPhone 5S

Apple iPhone 5S

Apple iPhone 5S va fi disponibil în Statele Unite ale Americii la prețurile de: 199 $ – 16GB, 299 $ – 32 GB, 399 $ – 64 GB în condițiile în care este încheiat un abonament pe 2 ani. În România, cele două telefoane ar putea fi disponibile înaintea sărbătorilor de iarnă.

To Top