Stiri

Apple lansează noile generații Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE

Apple Watch Series 6 Hermes
Apple Watch Series 6 Hermes

Apple a anunțat pe 15 septembrie noile generații de ceasuri inteligente Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE, care introduc pe piață funcția revoluționară Blood Oxygen feature și alte funcții revoluționare de monitorizare a sănătății și a stării de fitness.

Apple Watch Series 6 introduce senzorul și app-ul Blood Oxygen

Apple Watch Series 6 extinde capabilitățile de monitorizare a sănătății ale modelelor anterioare cu o nouă funcție care măsoară saturația oxigenului din sângele utilizatorului, oferind o mai bună înțelegere a stării generale de sănătate a acestuia. Saturația de oxigen, sau SpO2, reprezintă procentajul de oxigen care este transportat de celulele roșii din sânge de la plămâni la restul corpului și indică gradul de oxigenare a întregului sistem sanguin.

Pentru a compensa pentru variațiile naturale ale pielii și pentru o acuratețe sporită, senzorul Blood Oxygen folosește patru grupuri de LED-uri pe verde, roșu și infraroșu, alături de patru fotodiode pe cristalul posterior al Apple Watch, pentru a măsura lumina reflectată de sânge. Apple Watch folosește apoi un algoritm avansat personalizat din app-ul Blood Oxygen, care este proiectat să măsoare oxigenul din sânge între 70 și 100 de procente.

Dacă utilizatorul este imobil, se pot efectua măsurători la cerere, iar atunci când utilizatorul este inactiv sunt efectuate în fundal măsurători periodice, inclusiv în timpul somnului. Toate datele sunt vizibile în app-ul Health, iar utilizatorul poate urmări tendințele în timp pentru a vedea cum se modifică nivelul de oxigen din sânge, datele putând servi drept indicii timpurii ale unor boli respiratorii precum gripa sau COVID-19.

Design și performanțe

Hardware-ul reproiectat al Apple Watch Series 6 îmbunătățește performanțele cu mai multe funcții și mai multă putere de calcul în același design impresionant de mic. Procesorul dual-core se bazează pe A13 Bionic din iPhone 11, SiP-ul S6 (System in Package) actualizat rulează cu până la 20 de procente mai rapid, iar durata de viață a bateriei de 18 ore acoperă întreaga zi. Adițional, Apple Watch Series 6 este dotat cu un chip U1 și cu antene Ultra Wideband, care permit localizarea wireless pe distanțe scurte pentru noi experiențe, cum ar fi următoarea generație de chei digitale pentru mașină. În plus, bateria se poate încărca rapid, în mai puțin de o oră și jumătate.

Ecranul îmbunătățit Always-On Retina al Apple Watch Series 6 este cu până la 2,5 ori mai luminos în aer liber decât cel al Apple Watch Series 5, fiind mai ușor lizibil în lumina solară directă. Altimetrul Always-On oferă elevații în timp real pe întreg parcursul zilei folosind un nou și eficient altimetru barometric, alături de GPS și rețelele Wi-Fi din apropiere.

Apple Watch SE: combinație optimă de design, funcționalitate și valoare

Apple Watch SE oferă funcțiile esențiale ale Apple Watch într-un design modern apreciat de utilizatori și la un preț mai accesibil. Apple Watch SE are același accelerometru, giroscop și altimetru always-on ca Apple Watch Series 6, iar cu cei mai recenți senzori de mișcare și microfon oferă capabilități robuste de siguranță și de monitorizare a sănătății, inclusiv detecția căderilor, SOS de urgență, apeluri internaționale de urgență și app-ul Noise app.

Apple Watch SE

Apple Watch SE

Apple Watch SE este echipat cu un ecran mare Retina uimitor, cu margini subțiri și colțuri curbate, interfața permițând citirea facilă a fonturilor mari, în vreme ce complicațiile sunt precise și informative. Ceasul este echipat cu un System in Package (SiP) S5 și procesor dual-core, oferind performanțe incredibil de rapide, de până la două ori mai rapide ca Apple Watch Series 3.

Sistem de operare watchOS 7

Cu watchOS 7, utilizatorii pot duce personalizarea la nivelul următor, cu șapte noi opțiuni pentru fețe, inclusiv Stripes, Chronograph Pro, GMT și Artist. Noile funcții de monitorizare a sănătății și a stării de fitness, inclusiv VO2 Max, monitorizarea somnului, detecția automată a spălării pe mâini și noi tipuri de antrenamente îl pot ajuta pe utilizatori să înțeleagă mai bine starea lor generală de bine. Accesibilă comod la încheietură, aplicația Maps include direcții pentru cicliști, iar Siri oferă traduceri lingvistice.

Family Setup și funcții optimizate pentru întreaga familie

Family Setup din watchOS 7 extinde Apple Watch la întreaga familie, permițând copiilor și membrilor mai bătrâni ai familiei care nu au un iPhone să beneficieze de funcțiile de conectivitate, siguranță și fitness ale Apple Watch. Copiii pot folosi capabilitățile de comunicare și personalizare, pot accesa oricând Emergency SOS, se pot bucura de experiențele „activity rings” care au fost optimizate pentru ei și pot folosi un nou mod numit Schooltime, care îi poate ajuta să se concentreze și să fie atenți atunci când învață, fie de acasă, fie în sala de curs.

watchOS 7 ofera, de asemenea, funcții optimizate pentru seniori, de la afișaj și configurări simplificate  la o interfață revizuită X-Large care arată timpul și o complicație bogată dintr-o privire. Seniorii pot beneficia și de o nouă Health Checklist din app-ul Health de pe iPhone, care oferă abilitatea de a monitoriza centralizat funcții de sănătate precum detecția căderilor.

To Top