Stiri

ASUS a prezentat Incredible Unfolds la CES 2022

Zenbook 14X OLED Space Edition (UX5401)
Zenbook 14X OLED Space Edition (UX5401)

ASUS a dezvăluit o nouă serie de inovații în cadrul evenimentului virtual „Incredible Unfolds”, continuând tradiția de a duce industria PC-ului pe teritorii noi odată cu designul pliabil al lui Zenbook 17 Fold OLED și cu Zenbook 14X OLED Space Edition. În acest context au fost prezentate și laptopurile Zenbook 14 OLED, ASUS Chromebook Flip CX5 și ExpertBook B5, ce constituie instrumente puternice atât pentru utilizatorii privați, cât și pentru cei din cadrul companiilor, monitorul ProArt Display PA169CDV cu tehnologie Wacom EMR, ce oferă experiențe interactive creatorilor profesioniști cu ajutorul lui ASUS ProArt Pen, precum și seriile ASUS TUF Gaming F15 și TUF Dash F15, laptopuri de gaming cu performanțe excelente destinate unei comunități extinse de gameri.

„Dintotdeauna, ASUS a urmărit Incredibilul. Suntem mândri de abilitatea noastră de a oferi soluții geniale oamenilor de pretutindeni, de la utilizatorii din mediul de afaceri la creatori, gameri și nu numai”, a remarcat Samson Hu, co-CEO ASUS, în deschiderea evenimentului de lansare.

ASUS dezvoltă PC-ul pentru o lume hibridă în care tehnologia informației este omniprezentă și în care toată lumea este mereu conectată, mereu mobilă și în continuă mișcare între dispozitive și contexte. Noua gamă Zenbook a fost dezvoltată pentru utilizatorii pasionați de tehnologie, tot mai numeroși, care au nevoie de dispozitive din ce în ce mai rapide și mai puternice. Dispunând de cele mai noi procesoare Intel Core din generația a 12-a, aceste soluții oferă un mix de performanțe de ultimă generație, funcții inovatoare și design rafinat, într-un format extrem de portabil, subțire și ușor.

„Procesoarele Intel Core de generația a 12-a și platforma Intel Evo oferă performanțe și conectivitate de top, precum și inovații în domeniul PC-urilor, făcând posibile experiențe verificate pe care oamenii le urmăresc în variate segmente”, a declarat Michelle Johnston Holthaus, Vice Președinte Executiv și General Manager pentru Divizia de Vânzări, Marketing și Comunicare, Intel. „Colaborarea cu ASUS în cadrul acestui program dedicat inovației îmbunătățește experiența de utilizare a laptopurilor cu posibilități infinite”.

În cadrul evenimentului, ASUS a anunțat trei laptopuri cu design nou: Zenbook 17 Fold OLED, Zenbook 14X OLED Space Edition și Zenbook 14 OLED. Anumite modele Zenbook, precum Zenbook 17 Fold OLED și Zenbook 14 OLED, se vor distinge printr-o monogramă ASUS reînnoită, ce are la bază conceptul vizual aniversar ASUS 30 ani. Monograma actualizată transmite principiile gamei Zenbook: inovație de clasă mondială, un spirit ascendent, concentrarea pe utilizator și urmărirea unor experiențe încântătoare.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702)

Incredibilul se dezvăluie: ASUS a colaborat strâns cu Intel și BOE Technology Group pentru a lansa Zenbook 17 Fold OLED, primul laptop cu ecran OLED pliabil de 17,3 inchi din lume. Designul revoluționar permite utilizarea cu un singur dispozitiv a două formate de ecran OLED; un touchscreen cu aspect 4:3 și diagonală mare de 17,3 inchi, cu rezoluție 2,5K, se pliază la mijloc generând două ecrane perfect alipite, fiecare cu aspect 3:2, diagonală de 12,5 inchi și rezoluție 1920×1280. În combinație cu tastatura și touchpad-ul ASUS ErgoSense conectat prin Bluetooth, designul pliabil permite multiple moduri de lucru – PC, laptop, tabletă, ecran cu tastatură virtuală, carte și ecran extins.

Pentru un divertisment și mai captivant, touchscreen-ul OLED pliabil beneficiază de suportul Dolby Vision HDR pentru redarea unor imagini ultra-vibrante, de sunetul audio spațial Dolby Atmos și de un sistem audio puternic cu 4 difuzoare certificate Harman Kardon. Ecranul este validat PANTONE, oferă o acoperire de 100% a paletei de culori DCI-P3 și are certificarea TÜV Rheinland privind grija pentru protejarea ochilor.

Oferind facilități inteligente de ultimă generație, camera IR HD lucrează împreună cu Windows Hello și cu noul cip Intel Visual Sensing Controller pentru a activa mai multe funcții bazate pe inteligența artificială, inclusiv detectarea prezenței utilizatorului; un senzor de culoare integrat pentru ajustarea automată a luminozității ecranului și a temperaturii de culoare; o cameră web de 5 MP cu tehnologie ASUS 3D Noise Reduction pentru apeluri video mai clare.

Pentru a furniza performanțe și conectivitate fără efort, laptopul a adoptat cele mai recente procesoare Intel Core i7 U-Series din generația a 12-a, grafica Intel Iris Xe și două porturi USB-C Thunderbolt 4, ce suportă încărcarea rapidă a bateriei de 75 Wh și extinderea imaginii pe monitoare externe.

Proiectat în colaborare cu Intel, designul Zenbook 17 Fold OLED îndeplinește cerințele platformei Intel Evo prin specificațiile hardware Intel și atingerea obiectivelor privind capacitatea de reacție, revenirea instantanee în starea activă, durata de viață a bateriei, încărcare rapidă și colaborarea inteligentă. Zenbook 17 Fold OLED va fi disponibil la mijlocul anului 2022.

Zenbook 14X OLED Space Edition (UX5401)

Zenbook 14X OLED Space Edition este ediția specială a unui laptop prestigios, marcând cea de-a 25-a aniversare a misiunii spațiale de 600 de zile a laptopului ASUS P6300 și întruchipând spiritul mărcii ASUS – „In Search of Incredible”.

Având un design cu detalii unice cu tematică spațială și finisat într-o culoare specială Zero-G Titanium, Zenbook 14X OLED Space Edition celebrează o etapă importantă din istoria laptopurilor ASUS și încurajează utilizatorii să-și înceapă călătoria lor de descoperire și să exploreze dincolo de limite.

Space Edition beneficiază în mod exclusiv de ZenVision, un ecran OLED futurist, de 3,5 inchi, montat pe exteriorul capacului, care poate afișa mesaje și animații ușor de personalizat.

Construit să reziste rigorilor călătoriei în spațiu, Space Edition respectă protocoalele de testare ultra-rezistente US Space Systems Command Standard SMC-S-016A, astfel încât este capabil să reziste la temperaturi extreme (-24°C – 61°C) atunci când este operațional și la vibrații (20 – 2000Hz).

Acest laptop ieșit din comun este construit pentru a oferi performanțe extraordinare, fiind bazat pe procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i9 din seria H de generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe, 32 GB RAM, un SSD PCIe 4.0 x4 și conectivitate Intel WiFi 6E. Ecranul tactil 16:10 2,8K 90 Hz OLED HDR validat PANTONE oferă imagini ultra-realiste certificate DisplayHDR True Black 500, acoperind 100% gamut-ul DCI-P3 și fiind certificat de TÜV Rheinland pentru protecția ochilor.

Zenbook 14 OLED (UX3402)

Noul Zenbook 14 OLED este un laptop puternic, elegant și ușor de 14 inchi, ce stabilește un nou etalon pentru perfecțiunea portabilă. Noua generație introduce un aspect modern în seria Zenbook, adoptând un design îndrăzneț al capacului și două opțiuni noi de culoare: Aqua Celadon și Ponder Blue.

Laptopul dispune de cele mai bune elemente vizuale și audio pentru a furniza experiențe captivante: un ecran expansiv 16:10 2.8K 90 Hz OLED NanoEdge, cu luminozitate maximă de 550 de niți, validat PANTONE, cu acoperire 100% DCI-P3. Dispozitivul are suport Dolby Atmos și un sistem audio certificat Harman Kardon cu un amplificator inteligent, pentru un sunet spațial puternic. Imaginile superioare au certificarea DisplayHDR True Black 500 pentru nuanțe de negru profund și de certificarea TÜV Rheinland pentru protejarea sănătății ochilor.

În pofida dimensiunilor compacte – o grosime de numai 16,9 mm și o greutate de 1,39 kg – carcasa fabricată integral din aluminiu găzduiește cele mai recente procesoare Intel Core din generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe, până la 16 GB de memorie RAM, SSD-uri PCIe 4.0 ultrarapide, o baterie de 75 Wh cu durată lungă de viață și cea mai recentă tehnologie Intel WiFi 6E. Oferă performanțe și conectivitate la superlativ, dispunând și de un set cuprinzător de porturi I/O, inclusiv două porturi Thunderbolt 4 USB-C.

Proiectat împreună cu Intel, designul Zenbook 14 OLED îndeplinește cerințele platformei Intel Evo prin specificațiile hardware Intel și atingerea obiectivelor privind capacitatea de reacție, revenirea instantanee în starea activă, durata de viață a bateriei, încărcare rapidă și colaborarea inteligentă.

ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5601)

Oferind imagini impresionante și performanțe puternice, ASUS Chromebook Flip CX5 este ideal pentru lucrul modern, învățare și divertisment. Balamaua ErgoLift de 360° poate rabata ecranul NanoEdge de 16 inchi la orice unghi, având o adaptabilitate remarcabilă. Panoul are un raport de aspect 16:10 pentru un plus de spațiu vertical în comparație cu panourile 16:9, iar raportul ecran/corp de 87% îl face și mai captivant.

Pentru maximum de productivitate, ASUS Chromebook Flip CX5 dispune de un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe și 16 GB de memorie, în timp ce tehnologia dual-band Intel WiFi 6E (802.11ax) – incluzând o nouă bandă de 6 GHz pentru semnale puternice, stabile și viteze foarte rapide – și ASUS WiFi Master pentru Chrome OS oferă o conectivitate excelentă. Fluxurile de lucru și lecțiile bazate pe cloud pot fi optimizate și personalizate și mai mult cu Chrome Enterprise, Chrome Education Upgrade și cu versiunile disponibile pentru platforma Intel vPro.

Și sunetul se află la un nivel superior. Sistemul audio inovator certificat Harman Kardon dispune de patru difuzoare de înaltă calitate, care au camere de rezonanță foarte mari, generând un sunet de înaltă fidelitate, la nivelul unor laptopuri de dimensiuni mai mari. Pentru a îmbunătăți videoconferințele și realizarea de fotografii, camera web FHD oferă imagini de înaltă calitate, putând fi acoperită cu ușurință în spatele unui paravan retractabil pentru confidențialitate atunci când nu este utilizată. Grație performanțelor robuste, conectivității, elementelor vizuale și audio, ASUS Chromebook Flip CX5 oferă experiențe incredibile pentru munca și divertismentul bazat pe cloud.

ASUS ExpertBook B5 (B5402C și B5402F)

ASUS ExpertBook B5 este o serie de laptopuri ultra-ușoare, disponibile atât în forma tradițională cu clapetă, cât și în cea convertibilă la 360°, pentru cea mai bună portabilitate, flexibilitate și claritate. Noile modele ExpertBook B5 (B5402C) și ExpertBook B5 Flip (B5402F) dispun de ecrane expansive de 14 inchi – completând modelele B5 de 13 inchi deja populare, pentru a oferi o gamă completă pentru afaceri.

Carcasa minimalistă, prelucrată cu precizie, este fabricată din aluminiu pur și aliaj de magneziu-aluminiu pentru a împinge la minimum limitele greutății. Un procesor Intel Core i7 cu grafică Intel Iris Xe oferă o putere de calcul de top, susținută de 48 GB de RAM și de cea mai recentă tehnologie Intel WiFi 6E.

Balamaua rabatabilă la 360 de grade a lui B5 Flip permite trecerea din modul cort în modul tabletă pentru colaborare instantanee, partajarea de conținut sau prezentări. Un stylus opțional integrat este întotdeauna la îndemână.

Noua serie B5 oferă, de asemenea, o autonomie a bateriei care durează toată ziua și este proiectată cu multe tehnologii de ultimă oră pentru a îmbunătăți eficiența muncii în deplasare. Printre acestea se numără anularea zgomotului prin AI pentru apeluri și conferințe clare, suport RAID dual-SSD pentru stocare versatilă de mare viteză și ASUS NumberPad pentru introducerea rapidă a datelor.

Confidențialitatea utilizatorului, protecția securității în afaceri și rezistența în viața de zi cu zi sunt, de asemenea, pietre de temelie ale seriei B5, cu un senzor de amprentă integrat, o cameră IR opțională pentru logare facială, cip TPM 2.0 și durabilitate care respectă exigentul standard militar american MIL-STD 810H.

ASUS ProArt Display PA169CDV

ASUS ProArt Display PA169CDV este un ecran IPS 4K UHD de 15,6 inchi care include tehnologia Wacom EMR pentru compatibilitate cu stiloul digital ProArt Pen inclus în pachet. Construit pentru creatorii profesioniști, acesta oferă o rezoluție 4K uimitoare și vizează specificațiile pentru certificarea DisplayHDR 400. Designul său inovator include două suporturi pentru o utilizare versatilă – suportul superior înclină ușor PA169CDV pentru desen și schițare, în timp ce suportul inferior îl susține la un unghi ideal pentru utilizarea ca ecran secundar.

PA169CDV este PANTONE Validated și Calman Verified, fiind primul monitor portabil cu dublă certificare. Este precalibrat din fabrică la o diferență de culoare Delta E < 2 și dispune de culori pe 10 biți, gamut de culori 100% sRGB și 100% Rec.709. ProArt Pen utilizează tehnologia Wacom EMR pentru a oferi o senzație naturală de scriere de mână. Stiloul ușor nu necesită baterii și este compatibil cu ASUS Dial, oferind utilizatorilor comenzi rapide atunci când lucrează cu software-ul Adobe acceptat, pentru un flux de lucru mai fluid.

ASUS TUF Gaming F15 și F17

Laptopurile TUF Gaming F15 și F17 integrează procesorul Intel Core i7-12700H din generația a 12-a și o placă video ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX 3070 pentru laptop, cu un TGP maxim de 140W – o combinație puternică ce oferă performanțe incredibile în gaming. Pentru un plus de putere și control, un comutator hardware MUX Switch evită un dezavantaj privind performanța laptopurilor de jocuri, care tind să direcționeze cadrele GPU-ului prin intermediul graficii integrate a CPU-ului către afișaj. Jucătorii pot folosi Armoury Crate pentru a porni un mod direct GPU care reduce latența și îmbunătățește performanța în medie cu 5-10%. Pentru a corespunde acestor creșteri de performanță, ventilatoarele Arc Flow ale laptopurilor au un design actualizat, cu 84 de pale. Fiecare pală individuală a ventilatorului are o grosime variabilă și un vârf de 0,1 mm, ceea ce reduce turbulențele, îmbunătățind în același timp fluxul de aer. Designul este mai silențios, dar pune în mișcare un flux de aer cu 13% mai mare, comparativ cu generația anterioară.

Pentru efecte vizuale de nivel de gaming, toate laptopurile TUF 2022 sunt echipate cu opțiuni de ecran cu rată de reîmprospătare ridicată, până la FHD 300Hz pentru cele mai rapide jocuri FPS sau QHD 165Hz pentru experiențe mai captivante. În plus, F15 și F17 au un design exterior nou, inspirat de anime-uri mecha și respectă specificațiile MIL-STD-810H pentru a le asigura durabilitatea în mișcare.

TUF Dash F15

Lansat inițial în 2021, TUF Dash oferă un format mai subțire și mai ușor, infuzat cu ADN-ul TUF Gaming. Continuând în aceeași direcție, TUF Dash F15 – modelul 2022 – a fost actualizat și îmbunătățit cu cele mai noi componente hardware, menținând în același timp grosimea carcasei sub 20 mm.

Având un procesor Intel Core i7-12650H din generația a 12-a și o placă video ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop cu MUX Switch, TUF Dash F15 este o mașină de gaming excepțional de performantă într-o carcasă subțire și ușoară. Noua memorie DDR5, care rulează la 4800 MHz, susține cu ușurință chiar și cele mai intense activități multitasking, iar sloturile SSD duale cu suport PCIe 4.0 permit o stocare de mare viteză mai mult decât suficientă în timpul deplasărilor. Pentru imagini uimitoare, un panou QHD de 165 Hz cu o acoperire de 100% a spațiului de culoare DCI-P3 menține jucătorii captivați și oferă un spațiu de culoare precisă pentru crearea de conținut. Cu suport Thunderbolt 4, adăugarea unui dock extern sau a unei unități de stocare de mare viteză este simplă și directă. În plus, pentru a fi liniștit în timpul deplasărilor, TUF Dash F15 suportă, de asemenea, USB Type-C Power Delivery de până la 100 W, permițând reîncărcări prin intermediul unei mari varietăți de încărcătoare și pachete de baterii compatibile.

To Top