Stiri

ASUS lansează plăcile de bază Z690 pentru procesoarele Intel Core din a 12-a generație

Placi de baza ASUS Z690
Placi de baza ASUS Z690

ASUS a anunțat disponibilitatea unui line-up larg de plăci de bază Z690, oferind suport pentru module de memorie DDR5 și sloturi PCIe 5.0 atât pentru plăci video, cât și pentru stocare. Linia de platforme ASUS Z690 – care acoperă de la seria ROG Maximus până la plăcile de bază ROG Strix, TUF Gaming, ProArt și ASUS Prime – este construită pentru a suporta noile procesoare Intel Core de generația a 12-a, care dispun de până la 16 nuclee și 24 de fire de execuție.

Plăcile de bază ASUS Z690 sunt pregătite pentru a oferi performanțe ce definesc standardele pentru procesoarele Intel, cu sisteme de alimentare și răcire variate, plus facilitatea de overclocking pentru memorie ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP). Având sloturi PCIe 5.0 M.2 integrate, NVME RAID, Thunderbolt™ 4, 10 Gb Ethernet și WiFi 6E pe anumite plăci de bază, jucătorii, streamerii și creatorii de conținut pot trece la următorul nivel, bucurându-se de opțiuni pentru fiecare buget și scenariu.

Placa de baza ROG MAXIMUS Z690 HERO cu card HS

Placa de baza ROG MAXIMUS Z690 HERO cu card HS

În timp ce memoria DDR5 este în mod normal limitată la un maxim de 1,1 volți, ASUS a dezvoltat pentru plăcile sale de bază Z690 o facilitate bazată pe circuite speciale și firmware care ocolește această restricție, utilizatorii putând să descopere singuri limitele noii tehnologii de memorie. Aceștia pot fie să aplice modificări manuale, fie să activeze AEMP în BIOS pentru a debloca rapid un spor de performanță. Pentru a face acest lucru posibil, ASUS a lucrat intens cu principalii producători DDR5 din întreaga lume, inclusiv Adata, Corsair, Crucial, Geil, G.SKILL, Kingston, Klevv și Teamgroup, pentru a asigura compatibilitate și stabilitate ridicate.

Citește un preview al plăcii ProArt Z690-Creator WiFi aici

Placa de baza ProArt Z690-Creator WiFi

Pentru a-i ajuta pe utilizatori să fie pregătiți să lucreze pe aceste noi platforme, fiecare placă de bază ASUS Z690 dispune, de asemenea, de suport integrat pentru Windows 11. Totodată, fiecare placă prezintă orificii de montare compatibile cu sistemele de răcire pentru procesor, proiectate fie pentru socket-ul LGA 1200, fie pentru noul socket LGA 1700. Mai mult, cei care achiziționează o placă de bază Z690 ROG sau ProArt, pot beneficia de un abonament trial la suita Adobe Creative Cloud.

Pentru utilizatorii care preferă să se aventureze dincolo de șuruburi și să insiste asupra personalizării și esteticii sistemului, ASUS oferă elemente vizuale complet noi, cum ar fi afișajul AniMe Matrix™ – similar celui de pe laptopul G14, care dispune de mini LED-uri RGB programabile pentru a pune în evidență stilul personal cu ajutorul unor modele de iluminare personalizate, animații unice și vizualizări audio live, plus designuri impresionante care evocă lumi SF, de la cyberpunk la explorări aerospațiale.

ASUS oferă mai multe detalii despre întreaga gamă ASUS Z690 pe pagina ASUS Z690, cât și un ghid pe Edge Up.

To Top