Stiri

Laptopul Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) are tastatură cu auto-înclinare și controller fizic ASUS Dial

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)
Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

ASUS a anunțat laptopul destinat creatorilor de conținut Zenbook Pro 16X OLED (UX7602), care dispune de mecanismul Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) pentru performanțe maxime printr-o răcire eficientă. AAS Ultra ridică și înclină automat tastatura pentru a asigura un unghi de tastare confortabil și îmbunătățește răcirea generală a sistemului, permițând disiparea unei cantități mai mari de aer cald. Am văzut așa ceva și la ROG Zephyrus S17.

Zenbook Pro 16X OLED e echipat cu procesoare Intel Core din a 12-a generație și placă video NVIDIA GeForce RTX 3060. Include un sistem de iluminare inteligentă White-RGB care transmite diverse notificări, rotița fizică ASUS Dial pentru operarea în aplicațiile Adobe și nu numai, precum și un touchpad mare cu feedback haptic pentru comoditate de tip „click-anywhere”.

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

Noul mecanism AAS Ultra, proiectat cu precizie, înclină tastatura în sus cu 7° la deschiderea capacului. Astfel, aceasta se poziționează la unghiul perfect pentru o tastare confortabilă. Mecanismul ridică tastatura cu 14,5 mm, fapt ce îmbunătățește răcirea, permițând un flux de aer cu 30% mai mare decât la generația anterioară. Acest lucru ajută la reducerea temperaturii de suprafață a laptopului cu până la 7°C, sporind atât confortul, cât și performanța procesorului. Și, în cele din urmă, mecanismul de înclinare direcționează sunetul de la tweeterele duale pentru o experiență stereo mai bună, pentru o audiție mult mai plăcută.

Ecranul tactil OLED 4K HDR NanoEdge de 16 inchi oferă suport pentru stiloul digital. Are aspect 16:10, fiind certificat Dolby Vision și validat PANTONE. Cu o luminozitate de vârf de 550 de niți, panoul este certificat VESA DisplayHDR True Black 500, pentru cele mai profunde nuanțe de negru, pentru a oferi detalii ultra-realiste.

Zenbook Pro 16X aduce noi modalități de lucru cu ajutorul rotiței actualizate ASUS Dial descoperită în premieră la un ProArt StudioBook, un controler fizic rotativ intuitiv care oferă un control instantaneu și precis, din vârful degetelor, asupra diverșilor parametri în cele mai importante aplicații creative. Acesta are acum o grosime de doar 3,2 mm și este acoperit cu sticlă pentru o funcționare ultra-lină. Cu acest controler este ușor să schimbi dimensiunea pensulei, să îmbunătățești saturația, să ajustezi opacitatea straturilor sau să anulezi rapid acțiunile. De asemenea, ASUS Dial îi permite utilizatorului să controleze luminozitatea și volumul ecranului sau derularea pe verticală, pentru a optimiza fluxurile de lucru creative. Controlerul funcționează fără probleme cu Adobe Photoshop, Premiere Pro, Lightroom Classic, After Effects și Illustrator. ASUS Dial este complet personalizabil prin intermediul ProArt Creator Hub, astfel încât funcțiile sale pot fi definite pentru a fi utilizate în orice alte aplicații.

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

Pe lângă logo-ul capacului cu monogramă iluminată, există o iluminare de fundal a tastaturii White-RGB pentru fiecare tastatură, completată de bare luminoase de o parte și de alta a tastaturii. Acest sistem permite o varietate de efecte interactive inteligente. Atunci când laptopul este pornit sau oprit, sau când sunt comutate modurile de performanță, poate fi afișat un efect luminos exclusiv. Dacă bateria este descărcată, toate luminile se vor aprinde în roșu. Conectarea unui dispozitiv USB vine cu încă un efect de iluminare, iar atunci când primești un nou e-mail, se poate activa un memento vizual util. De asemenea, suportă o varietate de moduri de iluminare ambientală animată.

Performanță de neegalat

Oferind performanțe de ultimă generație, procesorul flagship Intel Core i9-12900H din generația a 12-a al lui Zenbook Pro 16X OLED este capabil să rezolve orice sarcină creativă, iar placa video NVIDIA GeForce RTX 3060 de nivel studio cu drivere NVIDIA Studio oferă o putere grafică stabilă și fără efort. În plus, 32 GB de memorie RAM rapidă și un SSD ultra-rapid de 2 TB PCIe 4.0 x4 elimină blocajele de memorie sau de stocare ce ar putea încetini creativitatea.

Componentele de înaltă performanță din Zenbook Pro 16X OLED trebuie să fie răcite eficient pentru a-și atinge potențialul maxim. De aceea, noul sistem de răcire ASUS IceCool Pro utilizează două ventilatoare silențioase IceBlades, fiecare cu 97 de pale curbate 3D. Acestea răcesc camera de vapori 3D și conductele de căldură de 5 mm, de calitate aerospațială, care vin de la CPU și GPU, iar aerul cald este evacuat eficient către exterior prin intermediul noului mecanism AAS Ultra cu ridicare a tastaturii de 14,5 mm. Rezultatul este că procesorul și GPU-ul pot funcționa la un TDP combinat de până la 140W în modul Performance fără a fi strangulate și pot funcționa silențios sub 40dB în modul Standard.

Zenbook Pro 16X OLED reușește să integreze toată această putere și performanță într-o carcasă de 2,4 kg, cu o grosime de doar 16,9 mm, facilitând munca de creație și în deplasări. Bateria de mare capacitate, de 96Wh, oferă o autonomie de până la 10 ore pentru a asigura funcționarea lui Zenbook Pro 16X OLED chiar și în cele mai solicitante zile de lucru.

Zenbook Pro 16X OLED dispune de cea mai recentă tehnologie WiFi 6E, dar și toate porturile de intrare-ieșire necesare pentru o conectivitate facilă cu dispozitivele și perifericele moderne. Cele mai recente porturi ultra-rapide Thunderbolt 4 USB-C suportă încărcarea rapidă, afișaje externe 4K și transferuri de date de până la 40 Gbps. Alături de cel mai nou cititor de carduri SD Express 7.0 de 985 MB/s, există un port HDMI 2.1 și unul USB 3.2 Gen 2 Type-A. Pentru comunicațiile audio există un convenabil jack audio combo.

To Top