Stiri

ASUS Learn and Compete 2023 oferă o competiție individuală liceenilor din București

Competiția pentru elevi de liceu ASUS Learn and Compete 2023
Competiția pentru elevi de liceu ASUS Learn and Compete 2023
(CREDIT: ASUS)

ASUS România a anunțat cea de-a doua ediție a ASUS Learn and Compete 2023, concursul destinat liceenilor bucureșteni pasionați de informatică și de utilizarea soluțiilor digitale. Competiția este organizată împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, fiind inclusă în Calendarul Activităților Educative Municipale 2023.

Noua ediție a concursului preia formatul hibrid din 2022, însă, de această dată, participanții vor concura individual și nu în echipe. Pe lângă premiile atractive (laptopuri ASUS ExpertBook) destinate primilor trei clasați, ASUS oferă marelui câștigător șansa de a contribui direct la dotarea liceului pe care îl reprezintă. Astfel, ASUS va echipa laboratorul de informatică al respectivei instituții de învățământ cu 30 de laptopuri ASUS P1512.

Mod de desfășurare

Înscrierea este gratuită, realizându-se pe site-ul asuschallenge.ro în perioada 2 – 24 martie 2023, în limita a 2000 de participanți. Pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București, în urma înregistrării realizate de către un profesor îndrumător. Calendarul concursului cuprinde două workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie) si altul pentru elevi (online, 27 martie), două etape de departajare (online, 29 martie și 31 martie) și marea finală (offline, 5 aprilie).

Concursul se desfășoară prin intermediul platformelor Kahoot! și Zoom, atât online, cât și în mediul offline. Pentru a putea lua parte la competiție, fiecare participant trebuie să aibă la dispoziție un desktop/laptop și cel puțin un smartphone.

ASUS Learn and Compete 2023 va demara cu un workshop online pe 24 martie 2023 dedicat profesorilor, urmând ca pe 27 martie să aibă loc și un workshop pentru elevi, pentru acomodarea cu modalitatea de implementare a concursului.

Etapele online vor trimite în Marea Finală un număr total de 20 participanți calificați. În prima etapă (online, 29 martie) vor putea lua parte toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului. Se vor califica în Finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot. La cea de-a doua etapă (online, 31 martie) vor putea participa toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului și care nu s-au calificat în Etapa 1. Și de această dată, se vor califica în Finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot!. Marea finală offline din 5 aprilie 2023 va reuni maxim 20 de participanți care s-au calificat în Etapele 1 și 2. Evenimentul se va desfășura în format fizic.

Premiile ASUS Learn and Compete 2023

ASUS va premia câștigătorii locurilor I, II și III cu laptopuri ASUS ExpertBook (Locul I: ASUS ExpertBook L2 L2402 și Locurile II și III: ASUS ExpertBook B1 B1400). De asemenea, compania va dota laboratorul de informatică al liceului de care aparține câștigătorul Locului I cu 30 de laptopuri ASUS P1512.

To Top