Review

ASUS RT-AX59U e un router WiFi 6 accesibil și ușor de integrat

Router ASUS RT-AX59U
Router ASUS RT-AX59U
(CREDIT: PCNEWS.RO)

ASUS RT-AX59U este un router dual-band WiFi 6 (802.11ax), ce oferă viteze ultra-rapide pentru rețeaua ta de acasă, de până la 4200 Mbps (aceasta fiind capacitatea lui totală).  Ne-a atras atenția faptul că este compact și poate fi montat inclusiv direct pe perete, un aspect important pentru mulți utilizatori casnici. Pe partea de funcționalitate, performanțele sale foarte bune vin la pachet cu o serie de facilități, precum controlul parental, care se poate configura rapid, din aplicația de mobil ASUS Router. Este un model ideal pentru gestionarea mai multor dispozitive, inclusiv gadgeturi IoT.

Ce conține pachetul routerului ASUS RT-AX59U

Ce conține pachetul routerului ASUS RT-AX59U (Foto: PCNEWS.RO)

ASUS RT-AX59U se poate monta pe perete

Designul estetic și funcțional se potrivește în orice casă sau într-un birou. Dimensiunile sunt 13,1 x 3,75 x 20 de cm. Standul este detașabil și permite amplasarea routerului (în picioare) pe un dulap sau raft.

Orificiile de pe spatele dispozitivului ajută la agățarea pe standul detașat de la bază și fixat pe perete. Pachetul include un adaptor și un cablu de rețea de tip panglică.

Routerul ASUS RT-AX59U se poate fixa pe un perete

Routerul ASUS RT-AX59U se poate fixa pe un perete (Foto: PCNEWS.RO)

Dotările routerului ASUS RT-AX59U

Din punct de vedere tehnic, dispune de tehnologia WiFi 6 și de un procesor quad-core, de unde rezultă și capacitatea de a conecta unui număr mai mare de dispozitive, reducând în același timp consumul de energie. Având compatibilitate cu AiMesh, rețeaua WiFi poate fi extinsă ulterior. Dispozitivul are 5 antene interne și folosește tehnologie MIMO.

Routerul oferă 3 porturi Gigabit pentru LAN și unul Gigabit pentru WAN, fiind ideal pentru abonații pachetelor de Internet de până la 1Gbps. Sunt disponibile și două porturi USB, unul 3.2 Gen1 pentru a conecta un hard disk partajat în rețea sau un adaptor USB de date mobile 4G/5G, celalalt port USB 2.0 servind pentru a cupla o imprimantă în rețea.

Există și un buton ON/OFF, care îți permite să oprești routerul când e cazul, fără să mai decuplezi adaptorul. Alături de acesta, vei găsi un butonaș WPS pentru conectarea unui dispozitiv în WiFi și un oriciu prin care poți reseta routerul la setările din fabrică, cu un ac sau un fir de agrafă.

Porturile și butoanele routerului ASUS RT-AX59U

Porturile și butoanele routerului ASUS RT-AX59U (Foto: PCNEWS.RO)

Configurarea și administrarea routerului sunt simplificate de aplicația mobilă ASUS Router și de interfața web avansată. Poți configura rapid setările VPN, controlul parental, parolele de acces în rețea etc.

ASUS RT-AX59U dispune de un led indicator

ASUS RT-AX59U dispune de un led indicator (Foto: PCNEWS.RO)

Indicatorul LED al lui ASUS RT-AX59U semnalizează prin diferite culori starea de funcționare a routerului. Astfel, este lumina emisă va fi:

  • albă – când routerul funcționează și este online
  • albastră – când RT-AX59U este pregătit pentru setup
  • roșie – când routerul e deconectat de la Internet sau când nodul mesh e deconectat de la router
  • galbenă – când semnalul dintre router și nod este slab

Securitate pentru rețea și browsing AiProtection Pro

ASUS RT-AX59U include funcțiile de securitate AiProtection Pro, bazate pe suportul de la Trend Micro, pentru securitatea rețelei și a browsingului pe Internet. După activarea acestei protecții, vei vedea în aplicația mobilă un raport cu incidentele prevenite. Un alt feature este Instant Guard care îți poate oferi acces securizat la internet prin VPN, atunci când călătorești. Totodată, părinții pot beneficia de controlul parental inclus pentru a monitoriza și gestiona accesul online al celor mici.

Concluzie despre RT-AX59U

ASUS RT-AX59U poate fi o soluție ideală pentru nevoile de conectivitate și securitate ale unui domiciliu (apartament sau o casă pe un nivel) echipate cu multiple gadgeturi inteligente, de la telefoane, laptopuri, la aspiratoare, senzori, purificatoare de aer etc. Se adaptează în spații reduse prin montarea lui pe perete, iar facilitățile de securitate și control parental sunt un plus necesar unei familii cu juniori ce accesează mediul online. Prețul routerului este unul echilibrat (sub 600 de lei), accesibil judecând după ceea ce oferă.

VEZI PREȚUL ONLINE

Performanta
Design
Conectivitate
Pret

Best Choice

ASUS RT-AX59U este un router compact ce oferă performanță, eficiență și funcționalități multiple pentru o experiență online optimă.

Evaluarea cititorilor: Fii primul care evaluează!
To Top