Fun

Automobile hibrid pentru America

Automobile plug-in hibrid fabricate de Honda ar putea ajunge pe piata din Statele Unite ale Americii în anul 2012. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenii, plug-in hibrid reprezintă un automobil propulsat atât de un motor termic cât și de unul electric alimentat cu baterii, care se poate conecta la priză pentru a fi reîncărcat, asemeni unui telefon mobil. Propulsia electrică este folosită în oraș pentru distanțe scurte iar motorul termic intră în funcțiune atunci când se parcurge un drum mai lung, la viteze mai mari.

Honda va trebui să concureze pe piața americană cu Toyota care va aduce noul Prius plug-in hibrid despre care se spune că ar consuma numai 1.7 litri pentru 100 de kilometri. Migrarea americanilor de la SUV-urile pe benzină cu motoare de 5 litri la mașinile ecologice japoneze sau europene ar putea fi stimulată printr-o politică de taxe care urmărește eficientizarea transportului.
Arnold Schwarzenegger, guvernatorul statului California, este cel mai împătimit suporter al automobilului electric acesta fiind posesorul unui model Tesla Roadster.

To Top