Stiri

BMW Group extinde producția de vehicule electrificate în Brazilia

BMW X5 plug-in hybrid
BMW X5 plug-in hybrid
(CREDIT: BMW)

BMW Group consolidează prezența în America de Sud prin începerea producției modelului BMW X5 plug-in hybrid la uzina din Araquari, Brazilia. Este prima oară când un model plug-in hybrid premium este construit în această regiune. Decizia vine în urma unui an record pentru vânzările de automobile electrificate ale BMW în Brazilia, unde acestea au reprezentat 25% din totalul vânzărilor.

Uzina din Araquari, activă din 2014, este echipată pentru a face față cerințelor variate ale pieței, având capacitatea de a produce vehicule cu motorizări termice, plug-in hybrid (PHEV) și Flex-fuel. „Producția urmează cererea pieței”, a afirmat Michael Nikolaides, directorul rețelei de producție și logistică a BMW Group. Această flexibilitate permite uzinei să adapteze rapid producția în funcție de preferințele consumatorilor.

Această extindere subliniază angajamentul BMW Group de a promova tehnologiile sustenabile și de a oferi modele ecologice adaptate nevoilor diverse ale clienților. Alături de BMW X5, la Araquari se mai produc și modelele BMW X1, X3, X4, și Seria 3, toate destinare pieței locale. Strategia de diversificare a producției este sprijinită de un plan de creștere a capacității uzinei cu 10% pentru anul 2024, obiectivul fiind atingerea unui volum de 11.000 de unități anual.

În plus, forța de muncă de la Araquari este în continuă pregătire pentru a face față complexității producției de vehicule electrificate, ceea ce demonstrează o investiție serioasă în dezvoltarea competențelor locale și în promovarea inovației în cadrul industriei auto sud-americane.

To Top