Stiri

Avnet și IBM cooperează pentru accelerarea proiectelor Internet Of Things

Cele două companii vor ajuta clienții să dezvolte soluții IoT pe platforma IBM Watson, într-un mod mai rapid și mai eficient. Colaborarea se adresează clienților Avnet, atât producători de echipamente (OEM) cât și furnizori de soluții și integratori care doresc să exploateze oportunitățile legate de IoT, un domeniu care va genera cheltuieli de peste 921 miliarde USD în 20161.

Avnet și IBM colaborează pentru accelerarea dezvoltării și implementării solutiilor de tip Internet of Things (IoT) în Europa și America de Nord. Cele două companii vor ajuta clienții să dezvolte soluții IoT pe platforma IBM Watson, într-un mod mai rapid și mai eficient. Colaborarea se adresează clienților Avnet, atât producători de echipamente (OEM) cât și furnizori de soluții și integratori care doresc să exploateze oportunitățile legate de IoT, un domeniu care va genera cheltuieli de peste 921 miliarde USD în 20161.

ibm-zenterprise (2)

Alături de tehnologiile IBM, Avnet aduce în parteneriat experiența unor proiecte IoT finalizate cu succes. Recent, Avnet și SPICA Technologies au dezvoltat o soluție IoT pentru creșterea siguranței în utilizarea apei, prin atașarea la rețea a unor dispozitive conectate la web. Acestea captează și oferă informații în timp real asupra temperaturii și presiunii apei, ceea ce îmbunătățește acuratețea analizelor și reduce costurile de monitorizare cu până la 60%. Avnet a avut un rol esențial în dezvoltarea soluției, integrand în proiect atât senzorii, cât și aplicațiile pentru analiza datelor: IBM Core Middleware și IBM Enterprise Analytics, toate găzduite în cloud-ul IBM.

„Avem, inclusiv în România, clienți și parteneri care derulează proiecte complexe, în care integrează senzori conectați la web, comunicații machine2machine, procesare și analiză de date, precum și alte elemente esențiale din Internet of Things. De asemenea, domeniile de activitate sunt diverse, de la soluții pentru transporturi și energie, până la orașe inteligente. Suntem aici să le oferim suport, iar prin colaborarea cu IBM le vom pune la dispoziție mai multe cunoștințe și servicii, precum și experiența unor proiecte finalziate pe alte piete,” afirmă Paul Micheș, Country Manager, Avnet Technology Solutions România.

Avnet și IBM vor oferi clienților o gamă largă de resurse tehnice, de la captarea informației și conectivitate web, până la gestiunea și analiza datelor. Oferta include:

– Aplicații IBM pentru proiectarea și administarea solutiilor IoT: IBM Watson IoT Platform, IBM Watson și IBM Cloud;
– Kit-uri software care să permita dezvoltarea și testarea de prototipuri IoT în mediul IBM Bluemix;
– Crearea unor studii de fezabilitate împreuna cu echipe ale Avnet;
– Acces la centrele de date și soluțiile cloud Avnet, bazate pe IBM Watson IoT Platform, care oferă putere de procesare analitică, unelte pentru gestiunea datelor, funcționalități PaaS (Platform as a Service) securitate etc;
– Acces la Avnet Cloud Marketplace și implicit la infrastructura IBM Cloud și serviciile IBM pentru cloud, business analytics, mobilitate, securitate, social media, precum și portaluri comerciale;
– Servicii de dezvoltare, integrare și asamblare în cadrul centrelor de suport din America și Europa;
– Educatie și training de specialitate prin intermediul Avnet Academy pentru IBM Bluemix și IBM Watson IoT Platform.

Complementar, clienții pot utiliza platforma de evaluare și referentiere Avnet Visible Things, lansată recent la Embedded World. Această inițiativă, derulată de Avnet în regiunea EMEA, se bazează pe platforma IBM Watson IoT și oferă hardware și software pentru conectarea senzorilor inteligenți la serviciile Avnet Devicepoint. Ulterior, informațiile de la senzori sunt îmbogățite cu date contextuale, încărcate în aplicații analiză și livrate ca servicii de business.

„IBM și rețeaua de parteneri se îndreaptă către o noua era în tehnologie, prin extinderea puterii de analiză către miliarde de dispozitive conectate, senzori și sisteme care alcătuiesc Internet of Things”, afirmă Harriet Green, general manager, Watson IoT, Education and Commerce, IBM. „Cooperarea dintre Avnet și IBM le permite clienților să exploateze comercial domeniul IoT, folosind tehnologii inovative pentru a extrage valoare din date, pentru a lua decizii în funcție de acestea și a transforma în egală măsură mediul de afaceri și societatea.”

To Top