Stiri

Becurile eco, mai scumpe

Daca pana acum s-a tot batut moneda pe importanta adoptarii la scara larga a becurilor fluorescente in defavoarea celor clasice, iata ca noile masuri adoptate de guvernul britanic par sa contrazica tocmai eforturile ecologice depuse pana acum: nu se vor mai acorda subventii pentru productia de becuri economice, ceea ce va determina o crestere cu pana la 300% a pretului acestora in magazine.

Masura marcheaza o schimbare a strategiei de reducere a emisiilor de carbon, fondurile astfel economisite urmand a fi folosite pentru imbunatatirea izolatiei exterioare a locuintelor, considerata o prioritate nationala deopotriva din punct de vedere ecologic si economic.


Becurile eco

Dupa cum era de asteptat, initiativa guvernamentala este salutata de unii si hulita de altii. In ultimii ani, s-au vandut circa 230 de milioane de becuri economice subventionate, la pretul de 33 de pence. In urma scumpirilor aferente renuntarii la subventii, un astfel de bec ar costa o lira sau chiar mai mult. Pe de alta parte, guvernul argumenteaza ca oricum companiile produc mult mai multe becuri decat ar fi necesar, in vreme ce o buna izolatie exterioara a locuintelor ar ajuta o familie sa economiseasca pana la 550 de lire anual.

To Top