Stiri

BenQ sau Epson se află pe primul loc la vânzările de proiectoare?

Epson EH-R4000

Corporațiile au tendința de a se lăuda excesiv, multe dintre spusele directorilor fiind făcute din dorința de a da bine în comunicatele de presă și nu de a reflecta realitatea. Pe piața de proiectoare din România activează mai multe firme însă două dintre ele se remarcă printr-o ofertă variată și prețuri competitive.

BenQ declară că „este liderul” pieţei româneşti de profil cu o cotă de 45,2% în primul trimestru. Studiul este realizat de compania Future Source Consulting. Studiile de piață și sondajele în general sunt trase în sus sau în jos în funcție de cine le comandă și cine le plătește, deci nu pot fi luate în serios, marja de eroare fiind prea mare.

La nivelul anului 2012, Epson a vândut în România în primele trei trimestre peste 2500 de videoproiectoare, însumând o cifră de vânzări de peste 1.300.000 euro. Cota de piaţă atinsă de Epson în această perioadă a fost de aproximativ 29%. Epson a vândut în perioada iulie – septembrie 2012 un număr de 600 de unităţi, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai mare pondere au avut-o modelele cu rezoluţie XGA (1024×768), care au reprezentat peste 40% din valoarea totală şi peste 50% din volumul total al vânzărilor pentru această perioadă.

Anul acesta piața de proiectoare a fost impulsionată de marile evenimente sportive, precum Campionatul European de Fotbal şi Olimpiada de la Londra, momente reflectate în vânzările Epson din vară, în creştere cu 11% faţă de anul trecut. În continuare ne aşteptăm la o evoluţie bună a vânzărilor de proiectoare până la finalul anului, datorită extinderii portofoliului de produse din această toamnă când am lansat noi modele home-cinema, educaţionale, business şi modele profesionale, dedicate unor spaţii mari,” a declarat Simona Decuseară, National Sales&Marketing Manager Epson România.

Epson EH-R4000

To Top