Stiri

BenQ și Epson își împart piața de videoproiectoare

Epson EB-536WI
Epson EB-536WI

BenQ a încheiat trimestrul patru din 2016 ca lider de piață în România, cu cele mai multe unităţi vândute pe segmentul de videoproiectoare. BenQ oferă proiectoare ieftine pe o piață cu putere de cumpărare redusă, iar acest lucru a contribuit la creșterea vânzărilor. În schimb, Epson oferă proiectoare mai scumpe (nu neapărat mai calitative) compania fiind pe primul loc în România pe piața de videoproiectoare din punct de vedere al vânzărilor totale.

Potrivit datelor furnizate de Future Source Consulting, BenQ a obţinut o cotă de piaţă de peste 35,4% din totalul unităţilor vândute pe România. Epson a realizat o cotă de piață de aproximativ 32% ca volum și de 27% ca valoare, potrivit datelor Futuresource Consulting.

Analizând evoluţia vânzărilor BenQ în 2016, pe piaţa de videoproiectoare din România, în trimestrul patru se observă o creştere constantă a numărului de unităţi vândute, cu 31% mai mult faţă de trimestrul trei şi cu 85% mai mult faţă de trimestrul doi.

Epson EB-536WI

Epson EB-536WI

Tot în trimestrul patru din 2016, din punctul de vedere al domeniului de utilizare, BenQ a fost lider pe segmentele de piață corporate și instituţional, cu o cotă de 39% şi respectiv 36%. În schimb, Epson s-a clasat pe primul loc pe piața de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA, WXGA și 4K. Cea mai mare cotă de piață, de 86% ca număr de unități vândute, a fost atinsă de Epson pe segmentul de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA.

Din perspectiva evoluţiei vânzărilor BenQ în această perioadă, segmentul cu cele mai mari creșteri este cel al videoproiectoarelor FullHD, unde compania a vândut de trei ori mai multe unități față de aceeași parioadă a anului trecut. Dintre acestea, cele mai bine vândute unităţi au fost modelele TH670/TH670S, TH681+ şi MH530, serii noi de videoproiectoare, capabile să ofere o luminozitate de 3000-3200AL şi un un raport preț/performanţă foarte bun.

Într-o piaţă competitivă ce a înregistrat o creştere de aproximativ 15%, de la 20.471 unităţi în 2015 la 23.510 unităţi în 2016, BenQ a reuşit să vândă cele mai multe videoproiectoare, ocupând locul 1 cu o cotă de 33,11%.

To Top