Stiri

Bitdefender avertizează asupra pericolelor care vizează utilizatorii de Windows XP

Bitdefender 2013

Calculatoarele aflate în companiile mici si medii din Romania sunt expuse unor riscuri majore de securitate, fiind echipate cu Windows XP. Cercetarea Bitdefender a luat in calcul tari precum Romania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Germania, Spania si Brazilia, insa ponderea medie de utilizare a Windows XP in companii la nivel global este de 18%, semnificativ mai mica decat cifra din Romania.

Studiul a aratat si caIMM-urile sunt tinta a milioane de atacuri in fiecare luna, iar hackerii incearca sa fure date confidentiale, profitand de vulnerabilitatile sistemelor. Dupa 8 aprilie 2014, data intreruperii asistentei tehnice, companiile care continua sa ruleze Windows XP pot cadea mai usor victime atacurilor cibernetice. Utilizatorii sistemului de operare nu mai primesc actualizari de securitate, optiuni gratuite sau platite de asistentaori actualizari online ale continutului tehnic.

“La cateva saptamani dupa anuntul de finalizare a asistentei tehnice de la Microsoft, o noua vulnerabilitate de tip zero-day care tintea de Internet Explorer s-a transformat intr-o amenintare permanenta pentru utilizatorii XP. Asta pana cand cei de la Microsoft au emis un remediu disponibil si pentru sistemul de operare pe care vor sa-l scoatadin uz. Oricum, remediul oferit a fost o exceptie, iar companiile n-ar trebui sa-si imagineze ca acest lucru se va repeta la infinit. Asadar, migrarea de la sistemul XP catre unul mai sigur este absolut necesara’’, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Bitdefender 2013

To Top