Stiri

Bitdefender indeparteaza virusul Stuxnet

Cel mai complex virus, care a pus pe jar programatorii din companiile ce se ocupă cu securitatea online, este acum combătut cu o soluție BitDefender. Instrumentul lansat de compania românească este gratuit și poate îndepărta toate variantele de Win32.Worm.Stuxnet cunoscute până acum, precum şi componentele rootkit ale viermelui.

„Produsele de securitate BitDefender conţin semnături generice care detectează toate variantele de Stuxnet identificate din data de 19 iulie. De asemenea, am creat un instrument de dezinfecţie pentru sistemele infectate cu Stuxnet, care poate fi folosit inclusiv de cei care nu folosesc produsele BitDefender”, a declarat Cătălin Coşoi, Head of the BitDefender Online Threats Lab.
Win32.Worm.Stuxnet este o nouă categorie de malware, care a apărut în luna iulie. Deşi infectează toate sistemele de operare Windows, aceasta ţinteşte în mod special sistemele care rulează aplicaţii de tip SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), şi în mod special cele care au instalat software-ul Siemens WinCC.

Despre virusul Stuxnet se spune că ar fi fost creat special pentru a distruge rețelele iraniene care folosesc tehnologie Siemens. „Cred că am ajuns la un moment de cotitură, deoarece ne confruntăm cu o nouă lume, o nouă abordare a infracţionalităţii cibernetice”, spune Eugene Kaspersky, CEO şi co-fondator Kaspersky Lab. „În trecut erau doar infractori cibernetici, acum constat cu teamă că ne apropiem de o eră a terorismului cibernetic, a armelor sofisticate şi a războaielor cibernetice”, completează acesta.BitDefender 2011

To Top