Stiri

Bitdefender te curăță de DNS Changer

Bitdefender

Bitdefender oferă o soluție gratuită care elimină efectele familiei de viruşiDNS Changer, efecte ce ar putea lăsa sute de mii de calculatoare din întreaga lume fără internet pe 9 iulie.

Troianul DNS Changer direcționează calculatoarele infectate către website-uri false, care au fost create special de infractori cibernetici, în scopul unor escrocherii, prin modificarea setărilor DNS ale calculatoarelor pe care se instalează. (DNS – Domain Name System – este un sistem de distribuire a numelor pentru calculatoarele conectate într-o rețea)
Unealta gratuită DNS Changer Detector, dezvoltată de Bitdefender, evaluează setările DNS și atenționează utilizatorul dacă sunt identificate setările false.

Pentru a verifica dacă un calculator a fost infectat cu acest virus și pentru a reface sistemul descărcați și rulați pe calculator DNS Changer Detector. Dacă instrumentul raportează că sistemul este curat, nu există niciun motiv de îngrijorare; dacă arată semne de intruziune, urmați etapele următoare pentru a vă repara sistemul.

1. Mai întâi eliminați virusul de pe computer. Setările DNS au fost cel mai probabil schimbate de o infecție activă pe calculator. Rulați QuickScan care vă spune în 60 de secunde dacă sistemul este sau nu infectat și ștergeți manual virusul DNS Charger. Alternativ puteți opta pentru instalarea unei versiuni de 30 de zile a Bitdefender Internet Security 2012 care va curața automat sistemul. Este obligatoriu să curățați calculatorul înainte de schimbarea setărilor DNS, altfel, riscaţi ca virusul din calculator să vă schimbe setările la loc.

2. Rulați unealta DNS Changer Detector și lăsați-o să schimbe setările DNS. În funcție de tipul de conexiune, acest instrument va încerca să repună setările DNS recomandate și vă va informa dacă problema a fost rezolvată sau nu.

DNS Changer Detector poate fi descărcat de la adresa: http://www.hotforsecurity.com/download/dns-changer-detector

Bitdefender

To Top