Stiri

Campionatul Mondial de Sport Electronic strânge la București delegați din mai mult de 50 de țări

La mai puțin de două luni de la DreamHack București 2013, România este din nou gazda unui eveniment de gaming de talie mondială, la care vor participa peste 200 de jucători profesioniști și delegați ai federațiilor de sport electronic din mai bine de 50 de țări. Campionatul Mondial de Sport Electronic se va desfășura în perioada 1 – 3 noiembrie, la Sala Polivalentă din București, este organizat de Federaţia Internaţională de Sport Electronic(International eSport Federation – IeSF), de Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL) și este susţinut de Romtelecom, în calitate de partener principal. Competiția va fi transmisă în direct pe canalul TV Dolce Sport 3 și online pe www.dolcesport.ro.

La evenimentul programat la începutul lunii noiembrie vor participa delegați din 51 de țări, 42 dintre acestea fiind membre ale Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic, în timp ce restul, de 9, sunt națiuni care au aderat la IeSFși care, dacă îndeplinesc criteriile necesare, vor fi primite în federație.
Afilierea noilor țări membre la federație se va face prin votul statelor care fac parte deja din IeSF, la Adunarea Generală, ce va avea loc pe data de 1 noiembrie.

Un diferențiator al Campionatului Mondial este acela că numărul disciplinelor jucate de bărbați este egal cu cel al turneelor la care vor participa femei. La competițiile de League of Legends și A.V.A. vor participa doar bărbați, iar valoarea premiilor este de 20.000 euro și, respectiv, 13.000 euro. Celelalte două discipline din competiția feminină, unde s-au înscris 13 jucătoare la StarCraft 2 şi 10 la Tekken Tag Tournament 2 , oferă premii de câte 2.000 euro.

În plus, spectatorii de la Sala Polivalentă vor avea ocazia să câștige și ei diverse premii în valoarea de peste 7.000 de euro, dacă vor participa la concursurile organizate special de către partenerii evenimentului. În total, premiile evenimentului ajung la valoarea de 44.000 de euro.

fete-Dreamhack-5

Biletele pentru spectatori au fost puse în vânzare pe ComputerGames și au prețul de 25 de lei sau de 5 euro, dacă sunt achiziționate prin SMS.

Liga Gamerilor Profesionişti a fost înfiinţată în 2002 cu scopul de a susține și promova dezvoltarea sportului electronic. România este membră a Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu susţinerea ligii, reprezentanţii ţării noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasând România an de an între primele trei din lume, în clasamentele pe naţiuni.

Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti, este membru în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic. Poziția de președinte al Comisiei Internaționale de Arbitri din cadrul federaţiei, pe care acesta a obţinut-o la finalul anului trecut, vine ca o confirmare a eforturilor sale şi ale ligii, de formare și educare a pieței de gaming din România, din ultimii 10 ani.

To Top