Stiri

Căștile Philips Fidelio X3 oferă performanță pemium pentru audiofili

Căști Philips Fidelio X3
Căști Philips Fidelio X3

Întrucât înalta fidelitate este argumentul suprem pentru orice audiofil, Philips a lansat oficial Fidelio X3, un nou vârf de gamă al popularei sale serii Fidelio, apreciată atât de audiofili, cât și de artiști datorită – vorba numelui – fidelității audio. Căștile fuseseră prezentate la IFA 2019 de la Berlin.

Fidelio X3 este cea mai recentă versiune a căștilor de tip „open-back” Fidelio, modelul urmând să fie disponibil în România luna iunie. Experiența Fidelio este axată pe trei piloni: calitatea sunetului, calitatea design-ului și experiența de utilizare îmbunătățită.

Philips Sound a conceput Fidelio X3 pentru a îmbina armonios fidelitatea audio cu basul generos și o gamă medie caldă, unde focus-ul este un sunet de impact ce separă instrumentele de voci, în timp ce notele înalte sunt curate, detaliate și au o extensie deosebită. Rezultatul este un sunet spațios, muzica părând să se extindă dincolo de limitele căștilor, creând o experiență unică care este autentică și care oferă totuși scara unui spectacol live.

Difuzoarele fabricate din polimeri cu mai multe straturi sunt umplute cu gel, pentru o mai bună amortizare, iar un sistem puternic de magneți din neodim permite, de asemenea, o frecvență naturală extinsă și o reproducere spațială precisă, care pun în valoare bass-ul bogat al gamei Philips Fidelio.

Dispunând de cupe cu două straturi, cu o nouă construcție și o formă internă concepută pentru a reduce vibrațiile, difuzoarele căștilor Fidelio X3 sunt pre-înclinate până la un unghi de 15 grade pentru a se potrivi mai bine cu forma naturală a urechii și pentru a asigura că muzica este direcționată direct în canalul auditiv pentru o experiență de audiție cu adevărat imersivă.

Modelul Fidelio X3 dispune de un finisaj premium ce oferă durabilitate și confort. O construcție ușoară dar solidă, din oțel satinat,  este acoperită cu piele Muirhead de culoare neagră provenită dintr-o sursă responsabilă, iar o bandă din pâslă groasă și bureți cu memorie acoperiți cu velur  garantează un confort excepțional chiar și în timpul sesiunilor lungi de ascultare.

Căștile oferă spațialitate datorită design-ului de tip „open-back”, iar arhitectura avansată de care beneficiază Fidelio X3 înlocuiește un grilaj tradițional cu o țesătură Kvadrat transparentă acustic, pentru a reduce acumulările de presiune și reflexele undelor staționare din spatele difuzoarelor.

Fidelio X3 atinge niveluri de înaltă performanță printr-o lățime de bandă excepțională, acreditată de HRA, de la 5hz la 40 KHz. Fidelio X3 poate fi utilizat și în „balanced mode” pentru a oferi canalelor dreapta și stânga direcții separate pentru a reduce apariția inteferențelor și a îmbunătăți separarea stereo. Un cablu este inclus și conține un conector TRRS de 2,5 mm pentru o conexiune performantă la dispozitive audio hi-res.

To Top