Stiri

Câștigătorii DreamHack București 2013

La câteva zile de la încheierea celui mai mare eveniment de gaming din România, ComputerGames.ro, firma organizatoare, publică rezultatele. Cei 290 de jucători prezenți la evenimentul care s-a încheiat duminică s-au luptat pentru premiile de peste 50.000 de dolari, însă cei care s-au clasat pe primul loc la competițiile de StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, au fost coreeanul Taeja, suedezii de la Ninjas in Pyjamas (NiP) și polonezii de la H2K. Peste 15.000 de spectatori veniți din toată lumea au trecut pragul Sălii Polivalente în cele 2 zile de eveniment, pentru a-și încuraja idolii.

DreamHack_Bucuresti_2013

Cei mai cunoscuți jucători de StarCraft II, precum și cele mai tari echipe de Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, au venit să câștige cei peste 50.000 de dolari puși la bătaie în Capitala României cu ocazia DreamHack, dar și calificarea la marea finală DreamHack Winter, ce va avea loc în noiembrie, în Suedia.

“DreamHack București 2013 a fost cea mai incendiară ediție a acestei competiții europene. Coreenii au făcut spectacol la StarCraft II și au câștigat tot ce se putea, în frunte cu Taeja, care a câștigat peste 9.000 de dolari. La Counter-Strike: Global Offensive, suedezii de la NiP au cucerit aurul și cei 7.500 de dolari, fiind urmați de cei de la Lemondogs (4.500 de dolari), Astana Dragons și Natus Vincere (câte 1.500 de dolari)”, a declarat Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro.

La League of Legends, polonezii de la H2K i-au învins pe cei de la Copenhagen Wolves (Danemarca) și au încasat un cec de 5.500 de dolari.

fete-Dreamhack-5

Circa 290 de jucători au participat la competițiile organizate la DreamHack, iar aceștia au venit de pe tot globul, din țări precum România, Coreea de Sud, Finlanda, Franța, Germania, Kazahstan, Suedia etc.

La competiția de la Sala Polivalentă au existat pe tot parcursul week-end-ului și concursuri de 1 vs. 1 pentru cei prezenți, la League of Legends și Dota 2, iar înscrierea s-a făcut la fața locului, pe baza biletului de jucător – spectator. Totodată, toți vizitatorii s-au putut înscrie, în limita locurilor disponibile, la turneele de PS3, astfel: sâmbătă – Tekken Tag Tournament 2, Street Fighter 4 Arcade Edition, Mortal Kombat 9, și duminică – FIFA 13. Valoarea premiilor în produse pentru spectatori a depășit suma de 15.000 de euro.
La sfârșitul lunii octombrie, Bucureștiul va fi gazda unui alt mare eveniment de gaming, respectiv Campionatul Mondial de Sport Electronic, la care sunt așteptate echipele naționale din peste 50 de țări.

To Top