Stiri

Cinci elevi români participă în acest an la Intel ISEF

Ionuţ Budişteanu
Ionuţ Budişteanu

Cinci elevi români din București, Solca şi Suceava vor participa la ediția din acest an a Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cea mai amplă competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor. Competiția va avea loc în perioada 10 – 16 mai la Los Angeles, Statele Unite ale Americii, iar premiile puse în joc depășesc 5 milioane de dolari.

Anul trecut Ionuț Budișteanu, din Râmnicu Vâlcea, a câștigat Intel ISEF, fiind recunoscut mondial drept cel mai bun tânăr om de știință sub 18 ani din 2013. El a câștigat cu mașina low-cost fără șofer, un proiect inovator românesc dezvoltat pentru a ajuta întreaga umanitate.

În 2014, șansa României la Intel ISEF este reprezentată de Octavian Coca și Ștefan Dascălu din Suceava, Daniel Cosovanu din Solca, Ștefan Iov și Alexandru Glontaru din București. Cei cinci elevi sunt însoţiţi de dr. ing. L. Dan Milici, Universitatea Suceava. Ei vor concura cu peste 1.700 de elevi din peste 70 de țări, regiuni și teritorii din toată lumea.

Ionuţ Budişteanu

Ionuţ Budişteanu

To Top