Stiri

Copiii folosesc telefoane mobile de la 6 ani

Alcatel One Touch 918 Hello Kitty
Alcatel One Touch 918 Hello Kitty cu Android

În România, părinții cumpără smartphone-uri pentru copiii lor încă de la vârsta de 6 ani, ceea ce crește riscul expunerii acestora la fraude prin SMS sau infecții cu viruși, potrivit unei cercerări realizate de Bitdefender, liderul pieței românești de soluții antivirus.

Studiul, derulat pe mai mult de 2000 de părinți din Statele Unite ale Americii, România, Spania, Franța, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia și Rusia, relevă că cei mai mulți părinți cumpără un dispozitiv cu Android pentru copiii lor când aceștia au între 10 și 12 ani. Totuși, un număr din ce în ce mai mare de copii români de 6 până la 9 ani, care de-abia învață să citească, dețin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android înainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani.

Deși copiii se familiarizează foarte rapid cu tehnologiile, iar părinții se pot simți mai confortabil știind că îi pot contacta ușor, folosirea smartphone-urilor și a tabletelor la vârste fragede prezintă riscuri și îi expune pe cei mici escrocheriilor, hărțuirii, fraudelor și virușilor informatici.

Alcatel One Touch 918 Hello Kitty

Alcatel One Touch 918 Hello Kitty cu Android

To Top