Stiri

Frica de coronavirus ANULEAZĂ Mobile World Congress (MWC) 2020

Grijile ce privesc răspândirea în Europa a noului coronavirus determină măsuri drastice. Cel mai așteptat târg din domeniul telefoniei mobile – Mobile World Congress 2020 – a fost anulat.

Măsura a fost luată pentru a evita răspândirea în Barcelona și pe întregul continent a unui virus periculos, ce a apărut pentru prima dată în orașul chinezesc Wuhan. Noul coronavirus (2019-nCoV) are o mortalitate estimată de aproximativ 2% din numărul persoanelor infectate. Perioada de incubație a virusului este cuprinsă între două și 14 zile, iar transmisia sa se face într-un mod asemănător cu transmisia gripei.

Ministrul Sănătății din Spania, Salvador Illa, declara că oamenii ar trebui „să aibă încredere în sistemul de sănătate spaniol” și „să ia decizii bazate pe dovezi științifice”.

Mobile World Congress ar fi urmat să se deruleze la Barcelona în perioada 24-27 februarie 2020, însă totul a fost anulat. Companiile, hotelierii, furnizorii de servicii și vizitatorii se văd puși în situația de a anula, la rândul lor, contractele deja încheiate.

Peste 100.000 de persoane participă de obicei la eveniment, dintre care aproximativ 6.000 călătoresc din China. Pierderile financiare pentru orașul Barcelona sunt însemnate, însă siguranța populației primează.

To Top