Stiri

Coronavirusul lovește gamingul, conferința GDC din San Francisco pierde expozanți

Publicul de la GDC
Publicul de la GDC

Game Developers Conference, tradiționalul eveniment care îi reunește pe dezvoltatorii de jocuri din întreaga lume și care în acest an urmează să se desfășoare la San Francisco, va avea o serie de absențe notabile, mai mulți dezvoltatori de top anunțându-și retragerea pe fondul îngrijorărilor legate de epidemia de coronavirus.

Între numele de marcă ce vor lipsi de la conferința GDC, programată să aibă loc în perioada 16-20 martie, se numără producătorul Xbox Microsoft, producătorul Oculus, Facebook, Unity, Sony și Epic Games. Anunțurile de noi produse care urmau să aibă loc în cadrul conferinței vor avea loc într-un format electronic, prin intermediul unor evenimente exclusiv online, după cum au anunțat majoritatea celor care vor absenta.

Epidemia de COVID-19 a afectat deja mai multe conferințe mari, la nivelul întregii industrii. Facebook, spre exemplu, a anunțat că va renunța la propria conferință, F8. În condițiile absenței unor jucători majori de la GDC, se ridică întrebarea dacă nu cumva și acest eveniment va împărtăși o soartă similară cu a Mobile World Congress a GSMA, care a fost nevoita să anuleze evenimentul de la Barcelona, în urma retragerii anunțate de toți expozanții majori.

De menționat că săptămâna aceasta autoritățile locale din San Francisco au declarat o stare de urgență, ca o măsură preventivă menită să ajute în lupta împotriva unei eventuale epidemii ce s-ar putea declanșa în oraș.

To Top