Stiri

Corsair ne arată calea către memoriile RAM DDR5

Memorii Corsair
Memorii Corsair

Corsair a publicat un teaser ce sugerează că noile memorii RAM DDR5 vor ajunge în curând pe piață, mai precis chiar în cursul acestui an. Noile module DDR5 au intrat deja în producție și este posibil să fie prezentate în trimestrul 3 al anului 2021. Memoria RAM DDR5 reprezintă pasul următor după actualele module DDR4, urmând a fi suportată de procesoarele Alder Lake de la Intel, ce sunt pregătite de lansare pentru sfârșitul acestui an.

Noile module RAM DDR5-6400 oferă o lățime de bandă de până la 51 GBps. În ceea ce privește viteza DDR5, Corsair explică faptul că RAM-ul său de ultimă generație va împinge lățimea de bandă până la valoarea de 51 GBps (pentru modulele DDR5-6400 – probabil acesta va fi unul dintre produsele de lansare inițiale), deci dublează valorile dacă ne raportăm la DDR4 -3200 cu ai săi 26 GBps.

Corsair declară: „Mai multă lățime de bandă va permite o utilizare mai eficientă a magistralei de memorie în sistemele cu procesoare cu un număr mare de nuclee, în timp ce capacitățile mai dense vor permite sistemului să abordeze și mai multe taskuri în mod simultan, ceea ce este excelent pentru streaming și crearea de conținut.”

Un dimm de memorie DDR5 va putea avea o capacitate de până la 128GB, potrivit companiei.

To Top