Stiri

Cu ochii pe DDR5: XPG va lansa noile module în al treilea trimestru al anului 2021

XPG GAMMIX D45G
XPG GAMMIX D45G

Într-o perioadă în care este aproape imposibil să achiziționezi o placă video de ultimă generație și în care hard diskurile s-au scumpit peste noapte, producătorii de memorii pregătesc trecerea la DDR5, sincronizată cel mai probabil cu lansarea celei de a 12 generații de procesoare Intel Core (Alder Lake).

XPG anunță astăzi că va lansa noile module de memorie DDR5 pentru gaming în trimestrul 3 al anului 2021. Noua serie de produse va fi cunoscută sub numele de CASTER.

Modulele vor oferi frecvențe cuprinse între 6000 și 7400 MHz și vor avea capacități de 8, 16 sau 32 GB. XPG a lucrat îndeaproape cu partenerii săi, producători de plăci de bază, inclusiv GIGABYTE, MSI, ASUS și ASRock, pentru a asigura cel mai înalt nivel de compatibilitate și capacitatea de a obține performanțe extreme de overclocking.

Noile module DDR5 vor veni în două variante, cu și fără iluminare RGB. În ciuda acestei diferențe, dispozitivele au un design elegant și modern, cu grosime redusă și contrast textural prin utilizarea a două tratamente de suprafață, unul lucios și unul mat. Pentru a comunica marca XPG, modulele prezintă diagonale care se intersectează cu linii și caneluri care formează forme geometrice și forme X, sugerând identitatea vizuală a mărcii XPG.

Noile module DDR5 ale XPG sunt setate pentru a oferi gamerilor și pasionaților de PC o îmbunătățire vizibilă față de modulele DDR4. Pe lângă frecvențe mai mari, de peste 4800MHz, modulele vor fi mai eficiente și din punct de vedere energetic, funcționând la 1,1V comparativ cu 1,2V. Mai mult decât atât, modulele vor fi construite cu un circuit integrat de gestionare a energiei (PMIC) și tehnologie Error Correcting Code (ECC), pentru eficiență și stabilitate sporite.

To Top