Stiri

De ce se schimbă grila de posturi TV la DIGI


(CREDIT: DIGI)

Probabil ai văzut spotul TV care anunță reorganizarea grilei de programe TV pe care le furnizează DIGI. Schimbarea le va da bătăi de cap abonaților deja familiarizați cu numerele formate pe telecomandă pentru accesarea emisiunilor preferate.

Dacă posturile generaliste erau în prima parte a grilei, acum primele vor fi canalele de sport. Televiziunile generaliste ca TVR, PROTV, Antena, Kanal D și Prima vor urma începând de la poziția 22. Posturile de știri vor fi mutate după poziția 55. Noua grilă poate fi consultată aici.

De ce se întâmplă asta? Furnizorul de cablu TV are obligația să modifice grila de posturi distribuite ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii Nr. 190/2022. Prin acest act legislativ, Parlamentul a modificat Legea Audiovizualului Nr. 504/2002, iar CNA a aprobat în 5 octombrie 2022 avizele de retransmisie.

Abonații de cablu TV din București și Ilfov vor recepționa noua grilă începând de miercuri, 12 octombrie. Compania își propune să creeze o grilă de programe TV standardizată, cu o structură de bază similară la nivel național. Reorganizarea grilei în toate județele se va realiza etapizat, după evaluarea impactului real al acestor schimbări asupra abonaților și în funcție de capacitatea companiei de a prelua și soluționa eventualele sesizări ale clienților cu privire la modificarea grilei.

Pentru clienții care dețin set-up-box-uri DIGI sau televizoare cu profil DIGI (în principal modele produse începând cu anul 2014), reorganizarea canalelor TV în grilă se va realiza prin scanare automată, iar pentru cei care au televizoare fără profil DIGI sau mai vechi de anul 2014, va fi necesară o scanare manuală.

În continuare, poți să reconfigurezi manual ordinea posturilor TV

Evident, abonații pot reconfigura ordinea posturilor TV, direct din meniul televizorului pe care îl dețin, prin crearea propriei liste de canale favorite sau prin aranjarea acestora în ordine alfabetică.

DIGI transmite că echipele tehnice monitorizează, permanent, procesul de reorganizare a grilei și vor interveni în cazul unor nefuncționalități ale serviciilor de televiziune. Totodată, încurajăm abonații să semnaleze eventualele incidente legate de această modificare, astfel încât specialiștii noștri să verifice și să le remedieze cât mai rapid.

To Top