Stiri

Dell scapă porumbelul, aflăm detalii despre Intel Comet Lake

Într-un clip de pe YouTube pentru promovarea noilor sale PC-uri desktop XPS Tower, Dell se pare că a scăpat porumbelul, dezvăluind accidental cea de-a 10-a generație de procesoare desktop a Intel, Comet Lake. Dacă această informație te-a lăsat un pic confuz, că parcă ai tot văzut procesoare Intel de generația a zecea în diverse configurații, trebuie să-ți precizăm că le-ai văzut doar în laptopuri, întrucât, oficial, Intel nu a lansat încă un astfel de procesor pentru desktopuri.

Gafa lui Dell se lătură unui lung șir de zvonuri și „scăpări” de informații, dar se pare că lansarea oficială a celei de-a 10-a generații de procesoare Intel Comet Lake pentru desktopuri va avea loc foarte curând.

În clipul video, care între timp a fost retras, se preciza că XPS Tower ar veni echipat cu procesoare Intel Core de generația a 10-a. Nu există prea multe informații despre procesoarele Intel care vor fi incluse în Dell XPS Tower, dar bursa zvonurilor sugerează că vor fi lansate mai multe chip-uri, inclusiv Core i9-10900K și i7-10700K, alături de alte chip-uri i5 și i3.

Potrivit Wccftech, o „scăpare” a unui nou benchmark sugerează că Intel Core i9-10900K va fi procesorul flagship pentru acest an și va avea 10 nuclee, 20 de fire de execuție și un TDP de 125. Se pare că va avea o frecvență de bază de 3,7 GHz și una boost de 5,1 GHz. Alte benchmark-uri sugerează că Intel Core i9-10900K cu 10 nuclee va oferi un nivel de performanță similar cu cel al unui AMD Ryzen 9 3900X cu 12 nuclee.

To Top