Stiri

Detalii despre TEHNOLOGIA INTEL VIIV

La începutul anului viitor, un nou tip de computer personal (PC) va apărea în premieră absolută în locuințele utilizatorilor, când Intel va introduce pe piață Tehnologia Intel® Viiv™, concepută special pentru a îmbogăți experiența de divertisment digital a fiecărui consumator.

Colaborând cu o multitudine de dispozitive electronice de larg consum verificate de Intel, precum și servicii on-line și software – incluzând filme, muzică, fotografii și jocuri – tehnologia Intel Viiv (se pronunță “vaiv-vaiv”), prezentată în premieră la Intel Developer Forum, va contribui la inaugurarea unei noi epoci în opțiunile de entertainment ale consumatorilor. PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi ușor de utilizat cu o telecomandă și vor fi alimentate de o suită de tehnologii Intel, inclusiv un procesor dual-core, cipset, software pentru platformă și capabilități de cablare în rețea.


“Tehnologia Intel Viiv este prima noastră platformă concepută din start pentru locuința digitală, locul unde consumatorul este pasionat de ideea de a-și accesa conținutul în orice moment, în orice punct din locuință, pe mai multe dispozitive,” a declarat Don MacDonald, vicepreședinte și general manager Intel Digital Home Group. “După succesul de care s-a bucurat tehnologia mobilă Intel® Centrino™, aplicăm o strategie de branding similară pentru noua noastră platformă destinată locuinței digitale și compusă din cele mai recente tehnologii PC ale Intel. Tehnologia Intel Viiv marchează punctul de intersecție unde converg inovația, o multitudine de dispozitive digitale, entertainment-ul de cea mai înaltă clasă și tehnologia de ultimă oră, pentru a-i oferi consumatorului o putere de control mai mare asupra experineței sale în entertainment digital, în condițiile pe care și le dorește.”

Numele de brand al tehnologiei Intel Viiv comunică dinamismul, vioiciunea și calitățile extraordinare ale celei mai recente tehnologii, care permite utilizatorilor să trăiască o experiență de entertainment de înaltă clasă, acasă.


Avanpremiera platformei cu brand-ul Intel pentru PC-urile din locuința digitală

Consumatorii vor putea obține sisteme bazate pe tehnologia Intel Viiv într-o varietate de factori de formă – de la design-uri mici, elegante, de tipul dispozitivelor electronice de larg consum (similare unei combine stereo sau unui DVD player), până la design-uri tradiționale, de tip desktop sau turn.
Intel a integrat și caracteristici de dispozitive electronice de larg consum în platforma tehnologiei Intel Viiv, pentru a facilita utilizarea acesteia și a contribui la experiența de divertisment, în ansamblu. Toate PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi livrate cu o telecomandă și cu sistemul de operare Microsoft Windows* Media Center Edition, care permite consumatorilor să interacționeze cu PC-urile lor în același mod în care operează un televizor. Consumatorii pot să urmărească un film sau să joace un joc, descărcând în același timp cele mai recente noutăți din muzică – – totul de pe un sistem integrat, unic, utilizând o telecomandă.

Alte funcții, similare cu cele ale unui televizor, permit consumatorilor să își deschidă și închidă rapid PC-ul (după procesul inițial de bootare), la simpla atingere a unui buton, prin intermediul unei noi caracteristici de platformă numite tehnologia Intel® Quick Resume. Fiecare PC bazat pe tehnologia Intel Viiv va fi livrat și cu sistem surround sound 5.1 (cu suport opțional pentru sistem surround sound până la 7.1), pentru un sound de calitate cinematografică.

Cu un card opțional TV tuner, același PC va putea să înregistreze, să oprească și să deruleze programe TV în direct, precum și să le stocheze pe hard drive, pentru a fi vizionate ulterior. Astfel, consumatorii vor putea să savureze acest conținut atunci când doresc. PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv se vor conecta foarte ușor la cele mai recente servicii de entertainment online, permițând descărcarea de filme și muzică, precum și accesul la cele mai recente jocuri – toate vizionate și jucate în timp ce utilizatorul este instalat confortabil, pe canapea.

Pe măsură ce o cantitate tot mai mare de conținut este disponibilă în format digital, consumatorii își doresc libertatea de a deplasa acest conținut în interiorul locuinței și între diverse dispozitive, utilizând o rețea internă (home network). Pentru a facilita formarea unei home network de către consumatori, tehnologia Intel Viiv va include un software special conceput. Acesta va conține un program de tip wizard pentru configurația de rețea, prin care utilizatorul va putea naviga cu ajutorul telecomenzii sistemului, putând astfel să conecteze cu ușurință mai multe dispozitive, de exemplu media playere portabile, DVD playere, televizoare și combine stereo.

Tehnologia Intel Viiv include și un „motor” de server media integrat, care poate reformata diverse fișiere cu conținut digital, astfel încât acestea să poată fi vizionate pe o selecție de dispozitive verificate de Intel, care să poată funcționa cu sisteme bazate pe tehnologia Intel Viiv. În plus, Intel a colaborat cu industria PC-urilor, a dispozitivelor electronice de larg consum și a conținutului, pentru a stabili specificații de interoperabilitate, astfel încât consumatorii să poată deplasa cu ușurință o diversitate de conținuturi media online, dintr-o încăpere a locuinței în alta sau între diverse dispozitive ale rețelei interne din locuință.

Sistemele bazate pe tehnologia Intel Viiv vor putea face față simultan mai multor task-uri computer-intensive, un element tot mai solicitat de către utilizatori, după cum au constatat cercetările Intel asupra modului în care oamenii interacționează acasă cu tehnologia. Procesoarele Intel dual-core permit mai multor persoane să utilizeze simultan același PC, din diverse încăperi din interiorul locuinței. De exemplu, copiii pot să descarce și să urmărească un film pe PC-ul bazat pe tehnologia Intel Viiv, în sufragerie, în timp ce părinții ascultă muzică transmisă de pe același PC, prin intermediul unui adaptor digital media, către o altă încăpere din locuință.

În curând în Home Theater, în 2006: Tehnologia Intel Viiv
Se estimează că PC-urile pentru entertainment bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi disponibile de la mai mulți producători de sisteme din întreaga lume în primul trimestru al anului 2006, și vor fi livrate în diverse forme și mărimi, pentru a se potrivi în diferite locuințe, în funcție de stilul și dimensiunile fiecăreia.

To Top