Stiri

Două echipe din România, câștigătoare la competiția globală Intel RealSense App Challenge

Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M
Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M

România are două proiecte câștigătoare la Intel RealSense App Challenge, competiție mondială din domeniul computingului perceptual, menită să schimbe modul în care oamenii și computerele interacționează. Cele două proiecte românești câștigătoare sunt „Drill Sergeant Simulator”, aplicație prin care utilizatorul are posibilitatea să antreneze soldații virtuali din subordine prin interacțiune naturală, și „MoodFlux”, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mâinii. Ambele echipe au obținut locul doi și premii în valoare de 10.000 de dolari fiecare.

7.000 de proiecte au fost înscrise în competiția globală, din 37 de țări. Din Europa, alături de România au mai câștigat doar echipe din Germania, Marea Britanie și Ucraina.

Anunțată anul trecut la Computex Taiwan de președintele Intel, Renee James, Intel RealSense App Challenge a pus în concurs premii totale în valoare de 1 milion de dolari. Concursul a fost structurat pe cinci categorii: Gaming & play; Aplicații de tip edutainment; Interacțiune naturală; Colaborare/creație; Open innovation.

„Drill Sergeant Simulator” – redefinește granițele interacțiunii dintre om și computer

Creată de echipa Badrobot, formată din Silviu-Tudor Șerban și Andrei Nistor, aplicația interactivă Drill Sergeant Simulator a fost dezvoltată de cei doi de la zero pentru Intel RealSense App Challenge și s-a materializat în forma unui joc imersiv. Este un concept original, care le aparține în totalitate.

Silviu și Andrei sunt câștigători la categoria Gaming, luând premiul al doilea în valoare de 10.000 de dolari. Au vârsta de 27 de ani și sunt originari din Hunedoara, locuind acum în București, respectiv în Timișoara. Cei doi manifestă un puternic entuziasm pentru inovația în industria software și sunt specialiști în Computer Vision, Software Design, Artificial Intelligence și Digital Entertainment. Scopul proiectului a fost să redefinească granițele interacțiunii dintre om și computer. Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, au creat un mediu virtual reactiv, în care subiecții de pe ecran răspund la comenzile vocale ale jucătorului și pot percepe starea de spirit sau gesturile acestuia.

Prezentare Drill Sergeant Simulator

„MoodFlux”, aplicația care schimbă modul prin care oamenii interacționează cu muzica

Aplicație câștigătoare la categoria „Natural interaction”, MoodFlux a fost dezvoltată de Claudiu Crețu (37 de ani), Călin Mihălceanu (27 ani), Alex Marinescu (25 ani), David Lapşanschi (23 ani) și Miklós Albert (24 ani). Toți membrii echipei Evozon MoodFlux sunt din Cluj și lucrează ca ingineri software, patru dintre ei având background de programator și unul de designer grafic.

Aplicația MoodFlux reprezintă următorul pas în evoluția modului în care oamenii interacționează cu muzica lor, fie ea de pe PC sau orice alt dispozitiv. În forma cea mai simplă, MoodFlux, are toate caracteristicile unui player audio, dar se deosebeşte de restul prin felul în care utilizatorul interacționează cu aplicaţia şi prin felul în care işi poate gestiona colecţia de melodii.

Navigarea prin interfaţa, controlul şi gestionarea pieselor din colecţie, se pot realiza foarte uşor folosind gesturi simple, în aer, fără mouse sau tastatură. Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, MoodFlux interpretează dacă starea de spirit a utilizatorului e pozitivă sau nu, în timp ce ascultă muzică, şi generează secvenţa de melodii în funcţie de datele colectate. Astfel, dacă MoodFlux „simte” că piesa cântată nu e pe gustul tău sau eşti trist, o va schimba cu ceva mai corespunzător care să te binedispună.

Prezentare MoodFlux

Câștigătorii ediției din acest an ai Intel® RealSense™ App sunt dezvoltatorul brazilian Alexandre Ribeiro da Silva – a obținut 100.000 de dolari cu aplicația sa “Seed” -, și canadianul David Schnare – a câștigat 50.000 de dolari pentru “OrthoSense”, aplicație medical profesională pentru a monitoriza de la distanță recuperarea pacienților.

To Top