Stiri

Droidcon Eastern Europe aduce 400 de dezvoltatori Android la București

ASUS Transformer Book Duet (TD 300)
ASUS Transformer Book Duet (TD 300)

Droidcon Eastern Europe 2014 se deschide în intervalul 10 – 11 octombrie la București și va reuni cei mai talentaţi dezvoltatori Android din regiune. Vor fi prezentate în premieră noutăţi şi bune practici din diferite sectoare precum: Android Wear, Android TV, Realitatea Augmentată, Android Studio, Gaming, dar şi subiecte sensibile, precum securitatea aplicaţiilor mobile.

La ediţia de anul acesta sunt așteptați 400 de dezvoltatori din peste 10 ţări, cu aproximativ 60% mai mulți faţă de anul trecut.

“Bucureştiul are potenţialul de a deveni un hub tehnologic important, datorită prezenţei a mii de developeri care programează în limbaje precum C++ sau Java şi care pot să facă trecerea deosbit de uşor la Android sau iOS. Anul acesta vom vedea în premieră noi aplicații din cele mai hot subiecte ale momentului, Android Wear și Realitatea Augmentată”

a declarat Carmen Ciulacu, Managing Director al Mobile Publishing Group şi co-fondator al Droidcon Eastern Europe.

În cadrul evenimentului, vor susține prezentări de specialitate lideri renumiţi din domeniu, printre care Alexandru Petrescu, developer în cadrul Facebook, care va detalia planurile de dezvoltare viitoare ale aplicaţiei pentru Android şi Paul Ardeleanu, expert în iOS, trainer şi developer cu experienţă.

Conferinţele Droidcon au debutat în 2008, la Berlin, ca o manifestare a comunităţii dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Android. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, devenind într-un timp foarte scurt cea mai importantă conferinţă a comunităţilor de dezvoltatori. Bucureşti a fost al patrulea oraş care a găzduit Droidcon, în 2011, înaintea unor metropole ca Paris sau Moscova. Capitala a fost aleasă pentru găzduirea evenimentului regional datorită infrastructurii ideale pentru organizarea de conferinţe de care beneficiază, fiind şi un oraş accesibil dezvoltatorilor din Europa de Est (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Moldova).

ASUS Transformer Book Duet (TD 300)

ASUS Transformer Book Duet (TD 300)

To Top