Stiri

Dronele DJI ar putea fi interzise în SUA din cauza încălcării unor patente Autel

DJI Mavic Air 2
DJI Mavic Air 2

Autel Robotics USA a obținut o victorie importantă în justiție împotriva producătorului dronelor DJI (companie denumită oficial SZ DJI Technology Co. Ltd.). Autel a acuzat că SZ DJI Technology că a încălcat unul dintre patentele sale cu titlul “Compact unmanned rotary aircraft” (Patent US No. 9, 260,184).

Victoria a fost obținută de societate de avocatură Steptoe, în data de 2 martie 2020, care a reușit să blocheze importul în Statele Unite ale Americii pentru modelele: Mavic Pro, Mavic Pro Platinum, Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Air și DJI Spark. Conform secțiunii 337 din Tarif Act din 1930, importurile de produse ce încalcă brevetele americane sunt considerate ilegale.

Drona DJI Mavic Air 2, recent lansată, nu a fost menționată în cadrul procesului. De asemenea, Mavic Mini, anunțată în luna octombrie a anului 2019, nu a fost inclusă în listă.

DJI are o cotă foarte mare de piață în SUA iar stocurile aflate în depozite și magazine sunt ridicate. Retragerea dronelor de la vânzare ar însemna pierderi enorme fapt care i-ar putea face pe cei de la DJI să cadă la o înțelegere cu Autel și să plătească licențele pentru patentele încălcate. Altfel, în lipsa unei înțelegeri, dronele mai sus menționate ar trebui să dispară din ofertă din luna iulie 2020.

To Top